Директори обсъдиха промените в общинското образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:33 / 23.06.2016
514
Предстоящото преобразуване на институциите в системата на общинското образование бе обсъдено на работна среща на училищните директори в Община Варна. На нея Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности" и председател на комисията по образованието, младежта и спорта към НСОРБ, направи разяснения и даде указания за действията на училищните ръководства и общинска администрация във връзка с преобразуване и промяна на образователните институции по чл.38 от Закон за предучилищното и училищното образование.

Училищата ще представят до 20-ти юли в дирекция ОМД становища относно развитието на училището, като част от общинската образователна система в съответствие с влизащия в сила от 1-ви август 2016 г. ЗПУО. Визията за промените в системата са важни и заради разработваната стратегия за развитие на средното образование за следващите четири години.

На срещата бяха обсъдени и стъпките за подобряване на съвместните действия на училищните ръководства и медицинските специалисти в училищата. Директорите приеха положително предложенията за по-активното им участие при оценка работата на медицинските работници в училище.

Участниците в работната среща бяха запознати и с новите моменти в подписания на 19-ти юни Колективен трудов договор за системата на народната просвета. Обсъдени бяха приемът в подготвителни групи и първи клас за новата учебна година, както и организираните форми на лятната работа в училищата и извънучилищните звена, организацията и осъществяването на летни ремонти, действията по изпълнение на Капиталовата програма на Община Варна, административните и технически процедури за осъществяване на ремонтните дейности на училищата, включени в Интегрирания план за градско развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).