Директорката на СУ "Найден Геров" отговори на бащата за потреса в санитарните помещения

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
12:42 / 12.12.2018
11516
Ремонтът на санитарните помещения в VII СУ "Найден Геров" е предвиден да бъде извършен със средства от Община Варна. За целта вече са отпуснати 30 000 лв. към училището, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности". Изказването бе по повод разпространени снимки на неремонтирани тоалетни в сградата на училището, където се реализира проект за конструктивно укрепване и енергийна ефективност на сградата.

Възложител на проекта е директорът на училището Мария Нестерова и включва дейности по конструктивно укрепване, поставяне на топлоизолация, ремонт на покрива, подмяна на вътрешните инсталации. Финансирането е по ОП "Региони в растеж". Община Варна е предвидила отпускане на средства за ремонт на санитарните помещения, които са извън проекта.

"На разпространените снимки са показани неремонтирани тоалетни в училището. Едно от децата претърпя операция и нямаше как да ползва тоалетна с клекало, затова трябваше да осигурим моноблок. Говорих с бащата, разпространил снимките. Обясних, че нямаше как тоалетните да бъдат включени в проекта за ремонта на сградата, затова те ще бъдат ремонтирани допълнително", каза директорката.

Дирекция "Образование и младежки дейности" включва ежегодно в капиталовата си програма средства за ремонт на санитарни помещения в училища при подадени заявки от директорите. Обновени са в ОУ "Стефан Караджа", ОУ "Васил Друмев", в момента се работи в ОУ "Иван Рилски".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).