Днес продължава заседанието по делото срещу Георги Цветанов, обвинен в убийството на Радостина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 01.10.2009
1590
Във Варненския окръжен съд днес продължава второто заседание по делото за убийство на 21-годишната студентка Радостина Евтимова, съобщи Елена Бангиева от пресцентъра на съда. Обвиняем за жестокото престъпление е Георги Цветанов, който е и неин колега от университета, като според обвинението на 6-и март тази година е изнасилил и убил по особено жесток начин 21-годишното момиче. Делото продължава в 9.00 часа с разпит на останалите свидетели - братът на Петър, лекарят, който първи е прегледал и установил смъртта на момичето в жилището, и шофьорът на линейката, който също е бил там, както и на вещите лица. Вероятно някои от свидетелите и експертите ще бъдат разпитвани при закрити врата поради спецификата на информацията, която те ще предоставят, свързана с опасност от накърняване на достойнството и нравствеността на Радостина. Предполага се, че сред разпитваните при закрити врата ще бъдат вещите лица, изготвили съдебномедицинската експертиза.

Първото заседание по делото продължи около 10 часа. През втората половина на деня бяха разпитани трима ключови свидетели - приятелят на убитата Радостина - Петър, сестра й Теодора, и приятелката на Теодора - Гергана. Двете момичета са първите, видели трупа на Радостина в деня след убийството. Въпросите на защитата към Петър бяха свързани предимно с това да се установи дали той действително е бил в Лондон по време на убийството. Пред свидетелите бяха представени някои от веществените доказателства по делото. Извършена бе и очна ставка между Петър и майката на убитото момиче - Таня Евтимова, по време на която бе проверявано от колко време Петър и Радостина са били интимни приятели.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (148):
06.03.2013 4 г. от зверското убийство на Радостина
06.03.2012 Три години от зверското убийство на Радостина
06.03.2011 Две години от зверското убийство на Радостина
21.01.2011 Защитата обмисля искане за рестарт на делото "Радостина"
19.01.2011 Няма манипулиране на доказателства по делото на Радостина
19.01.2011 Таня Евтимова: Очаквам бащата на Георги да си подаде оставката
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).