Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Днес започва Европейската седмица на мобилността във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:28 / 16.09.2015Коментари (0)686
©
Днес започва Европейската седмица на мобилността, в рамките на която варненци ще станат свидетели на много забавни и полезни събития. Всеки ден, на различно място в града ще се случват събития, свързани с алтернативните начини на придвижване.

Първото събитие започва още днес (16 септември) и е свързано със знанието за велосипеда и аксесоарите към него. В градинката "Севастопол" до Търговската гимназия от 17.00 до 19.00 ч. всички запалени велосипедисти ще могат да разгледат и да се информират, кои велосипеди са подходящи за градско колоездене и какви са необходимите аксесоари към тях. Предвидено е и велообучение на тема: "Поддръжка на велосипеда и аксесоари".

На 17 септември в 17.00 часа до Сцена "Раковина" в Морската градина са поканени всички начинаещи и вече практикуващи велосипедисти. Те ще имат възможността да се учат в движение и, карайки своето колело, да преминат курс с практически съвети за техниките за колоездене. Най-добрите ще получат грамоти, стикери за велосипеди и специални награди.

В петъчния ден, 18 септември, възползвайки се от хубавото време и последните слънчеви лъчи, организаторите са предвидили Вело парти с пикник на плажа. Всички любители на природата и забавленията са поканени в 16.00 часа на Офицерския плаж до втора буна, където чрез игри и викторини ще си напомнят, че карането на колело е удобен, бърз и природосъобразен начин на придвижване.

През уикенда са планирани забавни и полезни мероприятия в Морската градина, свързани със спорт и развлечения за малки и големи. В съботния ден под надслов "Спорт на колела" варненци ще станат свидетели на впечатляващи вело демонстрации и техники за каране на колело. Любителите на адреналина и екстремните спортове могат да се включат от 16.00 до 19.00 часа в пространството между Детския кът и новата детска площадка в Морската градина.

Почивната неделя ще поднесе много изненади на най-малките велосипедисти. Всички деца от 4 до 14 год., въоръжени със своите велосипеди, ще се състезават, за да заслужат награди за знания, скорост и придвижване по специално подготвено трасе. Малките колоездачи могат да застанат на старта точно в 11:00 ч. зад езерото с лодките в Детски кът в Морска градина за една голяма игра.

В понеделник, 21 септември, до Сцена "Раковина" от 17.00 часа ще се проведе продължение на обучението за начинаещи велосипедисти, в което участниците ще могат да научат всичко за придвижването с колело в градска и извънградска среда.

С голям хепънинг по повод Световния ден без автомобили ще приключи седмицата на мобилността във Варна. На Сцена "Раковина от 17.00 часа ще излязат известни варненски музикални изпълнители като DJ Alex и NADIA, талантливата изпълнителка, доскоро част групата Deep Zone Project и Mr. VoG, познат ни от телевизиония формат на "Музикална академия" и подгряващ изпълнител на група Сигнал. Специално участие в хепънинга ще вземат Killabee -Галин Ненов, национален бийтбокс шампион на България за 2014 г. и свежите хип-хоп танцьори от Connection crew. 

Събитието ще завърши с DJ парти, а през цялото време варненци ще могат да участват в забавни демонстрации и полезни игри и викторини.
Целта на събитията в седмицата на мобилността е да припомнят, че придвижването в града може да бъде не само бързо и удобно, но също забавно и природосъобразно, когато се случва на две колела.
Събитията се осъществяват по проект "Интегриран градски транспорт на Варна".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: