Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Днес започва "Лятно Кино в Квартала"
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 04.08.2016Коментари (0)1181
©
Днес започва "Лятно Кино в Квартала" във Варна. Първата прожекция от филмовия маратон ще започне точно в 21 ч, в парка на кв."Владислав Варненчик". По традиция, за трета поредна година, именно жителите на "Владиславово" имат честта да присъстват на откриването на фестивала.

"Публиката във Владиславово е изключително предана и благодарна за това, което се случва в техния квартал. Затова решихме да започнем отново там" - споделят организаторите. "А филма, който сме избрали не е случаен - "Непобедимите" 3. Нека владиславовци се чувстват специални!"

Истинско съзвездие от актьори ще "гостуват" тази вечер на големия екран. Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Мел Гибсън, Антонио Бандерас, Харисън Форд са само някои от популярните имена. Допълнителен интерес към филма предизвиква фактът, че част от снимките на екшъна са правени именно във Варна.

След "Владиславово", през уикенда "Лятното Кино" гостува в "Младост" на 5 август, във "Възраждане" на 6 август, а в неделя - 7 август се пренася на брега на морето - в парка на кв."Аспарухово". 

Там филмите са съответно "Последният пенсионерски запой", "Превъзходство" и новата българска лента с Яна Маринова "11 А".

Една от изненадите за тази година е излъчването на кратки анимационни филми преди всяка прожекция. По-старите варненци, навярно си спомнят, че преди години така започваше всяко кино излъчване. Т

радицията ще бъде възстановена с помощта на "Компот Колектив". Студиото се разпознава освен като работилница за продукция на анимационни филми, също и като творческа платформа. Основната цел на колектива е инициирането и продуцирането на анимационни проекти чрез създаване на творческа среда, която да е способна да обменя опит. В рамките на "Лятно Кино в Квартала" ще бъдат показани 6 авторски визуални интерпретации на 6 съвременни български стихотворения, всяка разказана по различен начин. Проектът е обединен под името "Щрих и Стих".

Прожекциите започват от 21.00 ч, добре е да заемете места по-рано, ако искате удоволствието да е пълно. Носете си нещо за сядане, споделяйте с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: