Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Днес започва София Филм Фест във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 17.03.2017Коментари (0)1005
©
Днес от 19.00ч. в Зала 1 на ФКЦ започва осмото издание на София Филм Фест във Варна, което ще продължи до 24-ти марти и ще представи най-доброто от основната програма на фестивала. Лентата, носител на Оскар за най-добър филм "Лунна светлина" ще даде символичното начало на тази любима за всички киномани филмова седмица край морето.

По традиция, веднага след края на прожекцията, в 21:00ч., всички зрители и варненци са поканени на парти в основното фоайе на Фестивален и конгресен център, където ще могат да чуят музикантите от "Wave Eternal". Това е формация, която събира трима варненски музиканти, добре познати на българската музикална сцена. Чавдар Гочев Чарли-китара, Цветан Момчилов-пиано и Александар Василев-барабани ще представят една богата смесица от стилове в нов, авторски прочит. 

Специален гост за откриването ще бъде певицата Надина Калоянова, а в програмата ще чуете авторски композиции, импровизации и малко популярни кавъри. 

Филмовата програма в събота включва биографията "Пеле: Разждането на една легенда" (16:00ч.), социалният разказ, носител на Златна палма в Кан - "Аз, Даниел Блейк" (18:15) и последното творение на фрацузина Франсоа Озон - "Франц" (20:30ч.).

Неделята ще е не по-малко интересна, като нейното кинематографично начало ще бъде дадено от документалната история "Императорът" (16:00ч.). След като миналата година в продължение на два месеца Люк Жаке снима в суровите зимни условия на Антарктика, сега режисьорът се завръща с нов 4K филм, в който има невиждани преди подводни и въздушни кадри. Новата история ни запознава с млад пингвин, който тръгва на първия си поход, породен от мистериозния повик, който пингвините усещат всяка зима. 
 
Трудно ще е да изброим всички отличния на "На всяка цена" (19-ти март; 18:00ч.) на Дейвид Макензи, но със сигурност ролята на Джеф Бриджис, която според мнозина незаслужено се размина със статуетката Оскар, се превърна в истинска сензация. Модерният уестърн разказва историята за сблъсъка между стария и новия Запад, братята Тоби - примерен, но разведен баща, който се опитва да осигури по-добър живот за сина си, и Танер - избухлив мъж, бивш затворник, разчитащ винаги на оръжието си. Двамата се съюзяват, за да оберат клоновете на банката, която иска да вземе ипотекираните им семейни земи. За да бъде екшънът пълен, в сюжета се появява суров и вулгарен тексаски рейнджър, който търси последния си триумф, преди да се пенсионира.

Финалът на уикенда слага "Тони Ердман" (20:00ч.) на меската режиьорка Марен Аде, за който тя казва - "Не съм имала намерение да правя феминистки филм, но и нямам проблем с това определение. Може би хората го "разчитат" по този начин, защото аз самата съм жена, но не е като да съм целяла стартиране на революция. Целият основен конфликт е между баща и дъщеря, мъж и жена."

Това са само част от общо 18 удивителни заглавия, до които варненци ще имат досег благодарение на 8-то издание на София Филм Фест във Варна. 

Билетите вече са достъпни на касите на ФК с редовна цена от 7лв., 5лв. за студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение и 6лв. за групов билет. 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: