Дневен център "Слънчевата къща“ във Варна отпразнува рожден ден

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:52 / 15.10.2019
1797
Единственият по рода си във Варна - Дневен център за младежи с множествени увреждания - "Слънчевата къща", отпразнува вчера четири години от създаването си. Той се помещава в бл. 67 в "Чайка“ и бе създаден през 2015 г., след активен диалог с неправителствени организации и близки на хора с увреждания.

С общински средства бе извършен ремонт и обзавеждане на помещенията, а услугата бе поверена на сдружение "Семеен център –Мария“. В центъра, който е с капацитет 25 места, се предоставят дневни групови занимания и индивидуални консултации със специалисти за лица с множествени увреждания над 18 г. Понастоящем 15 от младежите са от семейства, а 10 - от центове за настаняване от семеен тип. Услугата е държавно делегирана дейност. 

По повод празника там бе представена и изложбата "Улови вятъра!", с рисунки на младежи с множество увреждания, направени на морския бряг в с. Тюленово, по проект, финансиран от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).