До 10 000 лв. глоба за строителство в курортите край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:02 / 20.05.2016
2264
От 1 000 до 10 000 лв. е санкцията за физически лица, които извършват строителство в курортните комплекси край Варна. 

Това заяви за "Фокус" Иван Луканов, началник отдел "Строителен контрол" към общинската дирекция "УСКОР". 

По думите му, от 15-ти май до 1-ви октомври се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите "Златни пясъци", Св. св. Константин и Елена", КК "Чайка" и КЗ "Прибой".

"Санкциите, които са въведени са съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и неговите изменения, които влязоха е сила за физически лица", допълни Луканов. Той посочи, че за юридическите лица и едноличните търговци имуществените глоби, с които ще бъдат наказвани за некоректно поведение, са в рамките на 10 000 лв. до 50 000 лв. и се влияят от провинението, тоест дали е първо или второ, както и от самата дейност, която е извършена. 

"Общо четири екипа ще се грижат за осъществяване на контрола чрез периодични проверки. Те вече стартираха и към настоящия момент са обходени обекти в курортите "Св. св. Константин и Елена" и "Златни пясъци" и се потвърди, че са преустановени ремонтните дейности. Изключение правят няколко обекта, в които се извършваха козметични довършителни работи по обзавеждането на хотелската част. Като цяло строително - ремонтни дейности не са констатирани", подчерта началникът.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).