До 100 полета на седмица ще изпълнява "Wizz Air" от летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
08:50 / 27.07.2020
6713
100 полета на седмица ще изпълнява голяма нискотарифната авиокомпания от летище Варна, девет са новите дестинации, вече има и трети самолет на авиокомпания, базиран на аеропорта, което не може да не ни радва- това заяви директорът на летището Димитър Костадинов, цитиран от Радио Варна.

Той обясни, че общо 21 са дестинациите на авиокомпанията, което е добър знак и за туризма в морската столица. Въпреки това обаче, загубите от кризата с коронавируса, не може да се покрият до края на годината, каза още директорът на летището:

"Двадесет и една дестинации до Европа с възможности за целогодишен транспорт е нещо което не се е случвало на летище Варна. Деветте нови дестинации са Прага, Баден-Баден, Карлсруе, Залцбург, Барселона, Атина, Хановер и Франкфурт Хан. Всеки самолет който е базиран допълнително на летище Варна ни носи допълнителни възможности за бизнес и свързаност. Това са около сто човека, които и за авиокомпанията и за летището и за търговците ще бъдат ангажирани по обслужването за една година.

Миналата година по това време имахме около един милион пътника, а в момента са около 260 хил души., което е 1/4 от трафика на летище Варна. Няма как през останалите месеци този трафик да бъде наваксан. Нашите надежди са свързани с редовния трафик, стига разбира се, да няма повече рестрикции, допълни директора на аеропорт Варна".

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).