Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
До 2021г. автопаркът на варненската Спешна помощ ще бъде изцяло обновен
Автор: Пламена Николова 11:21 / 20.02.2020Коментари (0)1413
©
Шест нови линейки е получил Областният център за спешна медицинска помощ-Варна през миналата година по европроект. Три от линейките работят във Варна, а останалите – в регионалните звена в Провадия, Долни чифлик и Дългопол, съобщават от Областния информационен център във Варна.

Очаква се до 2021г. автопаркът на варненската Спешна помощ да бъде изцяло обновен. Закупуването на специализираните превозни средства е в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020г.

Общата стойност на проекта, който се реализира на територията на цялата страна, е 163 897 815,62 лв. Бенефициент е Министерството на здравеопазването. Целта му е осигуряването на качествен, равнопоставен и навременен достъп до услугите на спешната медицинска помощ на гражданите на България и на пребиваващите на нейната територия.

Проектът обхваща не само доставката на общо 400 оборудвани медицински превозни средства, а и строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ и модернизиране на помещенията чрез доставка на оборудване и обзавеждане.

Филиалите за спешна помощ във Варненско, обхванати от проекта на здравното министерство, са в общините Варна, Бяла, Провадия, Белослав, Дългопол, Аксаково, Девня, Долни чифлик и Вълчи дол. Инфраструктурно ще бъдат подпомогнати варненските болници "Св. Марина“ и "Св. Анна“.

Линейките гарантират висока степен на безопасност. Всеки автомобил разполага с различни видове специализирани носилки за транспортиране на болни в зависимост от състоянието им. Оборудван е и с устройство за изтегляне на хора, блокирани при катастрофи. Линейките имат и модерна апаратура: стационарна кислородна инсталация, транспортен респиратор, инсталация за аспирации, оборудване за инфузии, вградена библиотека за медикаменти, отоплителна, охладителна и вентилационна система, оборудване за управление на животозастрашаващи състояния.

Крайният срок за изпълнението на дейностите по проекта е 23 октомври 2021 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: