До 3 бона глоба от утре за такси на “тънка лайсна" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
16:45 / 10.03.2016
10378
След решението на Общинския съвет на Варна минималните цени в града на таксиметровите услуги от 60 ст./км да станат 75 ст./км от петък (11 март) вече е незаконно да се кара на "тънка лайсна".

"Областният управител е подписал решението на ОбС - Варна. Всички, които карат на 60 стотинки от петък са незаконни. Глобата е 3000 лв. Ако искат, нека да возят. Претарифирането е в метрологията, там се пише заявление, слага се печат и вече си редовен. 2000 таксита не могат да минат за ден, а за месец и половина - два. Законът е такъв, че ако претарифираш, трябва до вечерта да си с нови тарифи. А това е невъзможно - на ден минават максимум до 20 коли", каза Димчо Иванов - председател на синдиката на таксиметровите шофьори "АВТО`94".

"Всеки труд си има някаква себестойност. Ние не можем да работим под тази себестойност. Разбирам гражданите, но няма как - ние също имаме определени нужди и няма да позволим да ни мачкат. Срещата на паркинга на Терапията е да уточним претарифирането, цената си я определят централите", добави още синдикалистът.

Източник: Черно море

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).