До 5000 лв. глоба за палатка в незаконен къмпинг край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
09:12 / 27.10.2014
3096
От 500 до 5000 лв. глоба ще плащат българи и чужденци, които опъват палатка или поставят каравани и кемпери на нерегламентирани места край варненските плажове или в зелените площи около тях. Санкциите влизат за разглеждане и одобрение в местния парламент и след това ще бъдат вписани в общинската наредба за обществения ред. Вносител е общинският съветник Андрей Василев, който е и търговски пълномощник на концесионерите на варненските плажове.

"Поправката е крайно необходима, защото от няколко години край буните във Варна никнат къмпинги, чиито обитатели не се съобразяват с нищо. Те замърсяват брега и морето, защото тези зони нито са категоризирани, нито са пригодени за целта, а къмпингарите се възползват, за да не плащат такси за място на определените за целта места. Така заемат местата за паркиране, разпъват праните си гащи, нямат обособени тоалетни и ходят по нужда в близките храсталаци, но нехаят за другите летовници, защото така им е добре", коментира още Василев.

Той припомни, че всяко лято край ивицата в Аспарухово пък феновете на дивото къмпингуване оставят зад гърба си камари боклуци сред дърветата в общинския парк. Във Варна от 2 години нелегално край брега живеят чужденци, които през 2 - 3 дни се местят от една буна на друга, а през лятото компания им правят и 5 - 6 каравани. Поради липсата на законов регламент общината и МВР няма как да санкционират нарушителите. За тях има категоризирани места край града като къмпингите "Панорама" и "Рай", но там трябва да се плаща, посочи Василев. Той внесъл предложението си след съгласуване с общинската администрация, за да се пресече порочната практика. Преди Варна така правят в Созопол, където преди 4 години започнаха да налагат глоби за нелегално къмпингуване, посочи още Василев.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).