До 85% достигнаха намаленията във варненските магазини за дрехи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:43 / 17.09.2010
507
Заради идващата есен голяма част от варненските магазини за дрехи обявиха огромни намаления на останалата лятна стока. Бутиковите магазини също обявяват драстични намаления, но клиентите коментират, че дори с тях цените на дрехите остават непосилно високи, тъй като обикновено в този вид магазини най-елементарни тениски са от 120 лева на горе.

В по обикновените магазини варненци спокойно могат да намерят прилични блузи с къс ръкав, потници, за скромните от 5 до 15 лева. В момента летни дънки и панталони се продават на цена от 9 до 20 лева. Летните и пролетни обувки също са с намалени цени, като магазините масово обявяват намаления от 60-70%.

Летните обувки, които са предимно българско производство са на цени от 20 - 30 лева, сандалите се продават за около 15-20 лева, а най-обикновените джапанки са 2 до 5 лева. Продавачите добавят, че през последните 10 дни има много румънци, които пазарят евтини дрехи и обувки. Туристите коментирали, че идват в морския град на т.нар. шопинг туризъм, като обяснявали, че дрехите и обувките в България са на по-ниски цени от тези в Румъния.

Причина за драстичните намаления са не само летните разпродажби, но и факта, че моловете във Варна дръпнаха голяма част от клиентите. В момента варненци пазаруват много повече от моловете, отколкото от магазините по търговските улици. Магазините втора употреба също са много сериозна конкуренция на повечето магазини, тъй като в този вид магазини се намират дрехи на световни марки, а цените са в пъти по-ниски.

Впечатление прави, че не са и малко магазините по централните улици, които вече са освободени. Причината за това е преди всичко непосилните наеми, които са от 800 евро нагоре.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).