Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
До Деня на Европа Община Варна ще приема проекти по "Интегрирано градско развитие"
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 19.03.2024Коментари (0)2101
©
Община Варна приема проектни идеи по Приоритет 1 "Интегрирано градско развитие“ на програма "Развитие на регионите“ 2021-2027 година в срок до 9 май (Денят на Европа). Общината, в качеството си на териториален орган по подбор на проектните идеи, кани всички заинтересовани страни да се включат в процедурата. 

Бюджетът на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 58,5 млн. лв. и ще бъде използван за финансирането на проектни предложения, реализирани на територията на цялата община или съседните общини, в изпълнение на Плана за интегрирано развитие на Община Варна 2021-2027 г. (ПИРО).

Съгласно указанията за кандидатстване на управляващия орган, допустими бенефициенти могат да бъдат държавни органи, областни администрации, културни институти, представители на бизнеса и Сдружения на собственици на сгради в режим на етажна собственост. С проекти могат да кандидатстват също представители на гражданското общество - неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати. Допустими бенефициенти са и представители на научната и  академична общност, като училища и висши учебни заведения. Могат да кандидатстват също лечебните заведения с държавна или общинска собственост, но в партньорство съответно с Министерството на здравеопазването (в случай на държавна собственост) или общината (в случай на общинска собственост).

Допустимите дейности са свързани с инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийна ефективност на жилищни и нежилищни сгради, устойчива мобилност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност, зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства, образователна инфраструктура, здравна инфраструктура, социална инфраструктура, жилищно настаняване, култура, спорт и туризъм.

Крайният срок за подаване на проектни идеи е 09.05.2024 г., 17:30 часа, на адрес - delovodstvo@varna.bg. Проектни идеи, постъпили след този срок, няма да бъдат разглеждани. Пълният пакет документи за кандидатстване, както и детайлна информация за допустимите дейности са публикувани на следните адреси: bgregio.eu, както и на сайта на Община Варна - https://varna.bg/bg/2363








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: