До края на март ще са готови първите 10 мултифункционални спортни площадки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:50 / 21.02.2017
1434
Първите 10 мултифункционални спортни площадки от общо 100 на брой, които Община Варна подготвя ще бъдат пуснати до края на месец март - каза кметът Иван Портних, който откри във Варна международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона, съобщава "Черно море". Продължават мероприятията по подобряването на парковата среда, където ще има значително повече възможност за отдих и забавление на младите хора. Още 3 млн. лева ще бъдат инвестирани през тази година за подобряване на площите в Морската градина.

Работи се усилено по превръщането на Аспарухов парк във втора Морска градина на Варна като реализацията на проекта ще бъде съобразена изцяло с идеите на младежите - допълни градоначалникът. В момента върви изграждането на огромен спортен комплекс в кв."Възраждане". Предстои да бъде изграден подобен и в район "Владислав Варненчик". И през тази година ще продължи положителното взаимодействие между Община и държава за отпускане на държавни площи от стотици декари на ключови места в града. Те ще бъдат превърнати в спортни площадки, зони за развлечение, кампуси. Все още не е постигнато трайно решение на зоната на Пристанище Варна, чието превръщане в любимо място на варненци и гостите на града вече започна. Предстои там да бъдат изградени младежки зони, в които всички да се забавляват - подчерта Портних.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).