Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
До края на октомври приключват ремонтите по варненските булеварди
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 23.07.2015Коментари (0)1491
©
До края на октомври трябва да приключат всички текущи ремонти на булеварди във Варна. В момента текат ремонтни дейности на бул. "Осми приморски полк", в частта от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до бул. "Левски", както и на бул. "Трети март". Предстоят ремонти на бул. "Левски", в частта от кръстовището с бул. "Осми приморски полк", до обръщача на Почивка. Това заяви в предаването на Дарик зала "Пленарна" зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов.

"Ще се подменят и подземните комуникации на "Константин и Фружин", бул."Янош Хунияди" и отсечката от подлеза на бул. "Владислав Варненчик" до бул. Република". Парите са осигурени и до края на октомври трябва да приключим. С бюджетни средства ще започнем ремонт на бул."Трети март" - от ул. "Вяра" до бул. "Република". Това е преходен ремонт, като тази година ще подменим подземните комуникации, а догодина пътната част. Ще има ремонт и на бул. "Цар Освободител" - между ул. "Вярна" и "Поп Димитър", каза Христо Иванов.

Извършват се и довършителни работи на бул. "Княз Борис" - поставят се парапети и се ремонтират подлезите. "Определено новата визия на този булевард разкраси града и даде усещане на гостите му, че има промяна. Във Варна не бяха инвестирани средства дълго време и градската инфраструктура беше западнала. Всичко това води до затруднения, а и ние наложихме политика, че като правим нещо, трябва да е от А до Я. Правим път и променяме подземната инфраструктура. Става бавно и със затруднения за пешеходците, но когато се прави едно нещо трябва да е както трябва. Този ремонт е в дългосрочен период, най-лесната работа е да сложиш асфалт и бордюр, като по този начин няма да имаме и негативи. Но не е добре като приключи ремонтът и след 2-3 седмици да почнем наново", коментира зам.-кметът по инфраструктурата.

Според него трудностите при ремонта на централната пешеходна зона на Варна - многократното пренареждане на паветата и удължаването на срока на ремонта, се дължат най-вече на липсата на подготвени кадри в строителния бранш.

"Проектът е тежък за изпълнение и когато се натрупа работа възниква проблем. В България бяха закрити професионалните училища по строителство, вече ги няма и строителните войски. Реално няма кадри в сферата на строителството, липсва изпълнителски състав, който знае какво прави и може да го реализира. В момента изпълняваме ремонт на детските площадки и тротоарите и това всичко е ръчна работа. Не бих казал, че строителите не си вършат работата, но има необходимост от квалифицирани кадри", обясни Иванов.

Вече е готов паспортът на Аспарухов мост, който е нужен за реновирането на съоръжението. Изготвен е и проект за ремонт на моста, който е бил обсъден на заседание на Експертния съвет към общината. Предвижда се изграждането на пешеходен мост, велодостъп и предпазни огради, за да няма хора, които да скачат от моста. В проекта е заложено и поставянето на ефектно ново осветление, което ще придаде друг облик на съоръжението и мостът ще се вижда отдалече.

Разработват се проекти по ОП "Региони в растеж", след като стана ясно, че Варна ще получи 84 млн. лв. Предвиждат се ремонтни дейности на бул. "Мара Тасева" и "Първи март" в кв. "Аспарухово", както и обособяването на зона за отдих край езерото. 

"Правим проект и за ремонт на бул. "Кирил и Методий" и "Народни будители". По този начин ще направим връзка от влизането в кв. "Аспарухово", ремонтирания мост, влизането в града през бул. "Мария Луиза", "Княз Борис" и пътя за "Златни пясъци", допълни зам.-кметът по инфраструктурата.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: