До края на октомври приключват ремонтите по варненските булеварди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 23.07.2015
1499
До края на октомври трябва да приключат всички текущи ремонти на булеварди във Варна. В момента текат ремонтни дейности на бул. "Осми приморски полк", в частта от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до бул. "Левски", както и на бул. "Трети март". Предстоят ремонти на бул. "Левски", в частта от кръстовището с бул. "Осми приморски полк", до обръщача на Почивка. Това заяви в предаването на Дарик зала "Пленарна" зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов.

"Ще се подменят и подземните комуникации на "Константин и Фружин", бул."Янош Хунияди" и отсечката от подлеза на бул. "Владислав Варненчик" до бул. Република". Парите са осигурени и до края на октомври трябва да приключим. С бюджетни средства ще започнем ремонт на бул."Трети март" - от ул. "Вяра" до бул. "Република". Това е преходен ремонт, като тази година ще подменим подземните комуникации, а догодина пътната част. Ще има ремонт и на бул. "Цар Освободител" - между ул. "Вярна" и "Поп Димитър", каза Христо Иванов.

Извършват се и довършителни работи на бул. "Княз Борис" - поставят се парапети и се ремонтират подлезите. "Определено новата визия на този булевард разкраси града и даде усещане на гостите му, че има промяна. Във Варна не бяха инвестирани средства дълго време и градската инфраструктура беше западнала. Всичко това води до затруднения, а и ние наложихме политика, че като правим нещо, трябва да е от А до Я. Правим път и променяме подземната инфраструктура. Става бавно и със затруднения за пешеходците, но когато се прави едно нещо трябва да е както трябва. Този ремонт е в дългосрочен период, най-лесната работа е да сложиш асфалт и бордюр, като по този начин няма да имаме и негативи. Но не е добре като приключи ремонтът и след 2-3 седмици да почнем наново", коментира зам.-кметът по инфраструктурата.

Според него трудностите при ремонта на централната пешеходна зона на Варна - многократното пренареждане на паветата и удължаването на срока на ремонта, се дължат най-вече на липсата на подготвени кадри в строителния бранш.

"Проектът е тежък за изпълнение и когато се натрупа работа възниква проблем. В България бяха закрити професионалните училища по строителство, вече ги няма и строителните войски. Реално няма кадри в сферата на строителството, липсва изпълнителски състав, който знае какво прави и може да го реализира. В момента изпълняваме ремонт на детските площадки и тротоарите и това всичко е ръчна работа. Не бих казал, че строителите не си вършат работата, но има необходимост от квалифицирани кадри", обясни Иванов.

Вече е готов паспортът на Аспарухов мост, който е нужен за реновирането на съоръжението. Изготвен е и проект за ремонт на моста, който е бил обсъден на заседание на Експертния съвет към общината. Предвижда се изграждането на пешеходен мост, велодостъп и предпазни огради, за да няма хора, които да скачат от моста. В проекта е заложено и поставянето на ефектно ново осветление, което ще придаде друг облик на съоръжението и мостът ще се вижда отдалече.

Разработват се проекти по ОП "Региони в растеж", след като стана ясно, че Варна ще получи 84 млн. лв. Предвиждат се ремонтни дейности на бул. "Мара Тасева" и "Първи март" в кв. "Аспарухово", както и обособяването на зона за отдих край езерото. 

"Правим проект и за ремонт на бул. "Кирил и Методий" и "Народни будители". По този начин ще направим връзка от влизането в кв. "Аспарухово", ремонтирания мост, влизането в града през бул. "Мария Луиза", "Княз Борис" и пътя за "Златни пясъци", допълни зам.-кметът по инфраструктурата.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).