До момента не са постъпвали сигнали за работа при екстремно високи температури във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 20.06.2016
801
До този момент в Инспекцията по труда във Варна не са постъпвали сигнали за работа при екстремно високи температури. Това съобщи за "Фокус" инж. Иван Иванов, директор на дирекцията. 

Във връзка с високите температури през летните месеци от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" напомнят на работодателите, че трябва да предприемат мерки за защита на живота и здравето на работещите от неблагоприятните климатични условия. 

При работа на открито работодателят е длъжен да се съобразява с подадените червени и жълти кодове за опасни метрологични условия - вятър, висока температура, дъжд, мъгла. Да прецени доколко неблагоприятните климатични въздействия могат да застрашат живота и здравето на работниците му и да вземе съответните мерки. Такива могат да бъдат промяна на работното време, тип работа, която е по-безопасна при дадени условия, подходящи лични предпазни средства, да осигури помещения с условия за възстановяване на топлинния баланс на организма. 

Според Наредбата за минималните изисквания за микроклимата на работните места в закрити помещения оптималната температура през топлия период трябва да бъде между 18 и 25 градуса. Допустимата температура през лятото на работните места не може да бъде над 28 градуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ръст на предложенията за работа във Варна
Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне...
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).