Добрата новина: Млад мъж спаси от самоубийство възрастна жена, решила да скочи от Аспарухов мост във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (11)
08:35 / 24.04.2021
9672
Млад мъж от Варна "взриви" мрежата и предизвика буря от емоции с клип, който сподели в личния си профил във Фейсбук, научи Varna24.bg. На него се вижда как слиза от автомобила си в най-натовареното движение по Аспарухов мост и се втурва да спасява възрастна жена, която се е качила по висока конструкция с намерение да скочи и сложи край на живота си. Мъжът отчаяно търси помощ от други шофьори, но никой не се отзовава.

След 10-минутни молби и увещания, накрая човекът успява да издърпа и свали от парапета на моста възрастната жена. Съдействие среща единствено от млада варненка, която впоследствие се притича на помощ, за да сигнализира органите на реда. Под клипчето на Йордан, както се казва героят, предотвратил трагичния и фатален край за отчаяната жена, той споделя и следния коментар: 

"Не знам как изглежда, дали е грозно или не. Просто в бързината реших да заснема тази случка, за да покажа, че човещината я няма. Жалко за хората, които минаваха и отминаваха с безразличие. Жалко е, че ръкомахах и никой не спря. Жалко е, че даже и таксиметровият шофьор, когото помолих за помощ, ми отказа, поради причината да не го ударят.....За което много ме е яд! Струваше ми 10 минути, за да сляза от моста, да обърна автомобила си и да се върна на "Аспаруховия мост". А през това кратко време са минали стотина коли и никой нищо.

Жалко е, че се наричаме хора! Същества без душа, съчувствие и сърца.....

Единствения Човек (Да, с главна буква!) бе една жена, която единствена се отзова бързо и реагира адекватно. На нея БЛАГОДАРЯ! И на полицията, че реагира бързо. А за другите, жалко...", гласи коментарът.

Стотици хора изразиха своя респект и възхищение от постъпката на Йордан. Мнозина се заинтересуваха и от съдбата на възрастната жена, решила да сложи край на живота си по този ужасен начин, с желание да я открият й помогнат.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Автор: Йордан Йорданов

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).