Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Добрата новина: Сладурът Енчо-Рамадан скоро ще има семейство!
Автор: Пламена Николова 13:20 / 21.09.2017Коментари (2)7655
©
Помните ли малкото сладко момченце, което беше подхвърлено на 24 юни 2016 г. на площадката на IV етаж във вход Г в блок 29 на бул. "Владислав Варненчик" във Варна?

След повече от година време, в което той пребивава в Домът за медико-социални грижи във Виница, детето ще има акт за раждане и до месец ще бъде настанено в приемно семейство, а на по-късен етап включено и в регистъра за осиновяване. 

Добрата новина съобщи за Varna24.bg Анна Конукова, шеф на Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна.

До щастливата развръзка се стигнало, след като от Министерство на правосъдието в Германия изпратили до социалните служби акт за раждане на детето на немски език. Сега предстои този акт да бъде преведен на български и изпратен за легализиране до майката на детето по постоянен адрес. След това ще бъде сформирана работна група и до месец ще бъде избрано приемно семейство на малчуганът. 

По акт за раждане детето се казва Рамадан, така както посочи и майката му, която го изостави. При пребиваването си в дома обаче малкият Рамадан беше наричан Енчо, защото беше открит на Еньовден. 

Едва след като получи шанс за осиновяване детето може да получи ново име, ако неговите бъдещи родители не желаят да се казва така, допълни г-жа Конукова. 

Преди време тя сподели за Varna24.bg, че е силно притеснена от забавянето на нещата във времето. 

"Все още нямаме никаква обратна връзка от полицията. Трябваше да бъде направена ДНК-експертиза, която да докаже родството на малкото момченце с неговата майка. Писахме няколко писма, много се проточи това досъдебно производство. Ще изискаме официален отговор от прокуратурата, защото времето минава, детето няма ЕГН. Това го лишава от възможността да се ползва от всички социални и здравни привилегии. Не може да попадне в приемно семейство, нито да бъде осиновено, а знаете, че с напредването на възрастта шансовете му намаляват", коментира през май тази година г-жа Конукова.

Както вече съобщихме, Енчо-Рамадан, е роден в Германия и е деветото дете на жената, която се сочи за негова майка.

Неговите 8 братчета и сестрички са пръснати не само в страната, но и в чужбина. Едно от децата е при родителите на майката, второ, при родителите на един от бащите. Шест деца са дадени за осиновяване, като едно от тях в чужбина.

Стана ясно още, че майката на Енчо е с лека умствена изостаналост. Пред полицаите майката дала мъгляви обяснения, че оставила бебето за малко, докато си свърши някаква работа и после забравила къде го е оставила.

"Малкият се развива чудесно, не боледува, здрав е, в отлична форма. Ние си го наричаме Енчо и детето се чувства добре тук. Вече произнася първите си думички и тича. Всички ние сме привързани към него, както и към всички останали дечица, за които се грижим, и се надяваме детето да намери добро семейство", сподели неотдавна за Varna24.bg директорката на Дома във "Виница" д-р Стефка Джанкова.




Още по темата: общо новини по темата: 11
07.11.2017 »
26.05.2017 »
09.02.2017 »
01.02.2017 »
09.11.2016 »
31.08.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Майка му дала името Рамадан и го захвърлила. Рамадан е типично българско име, нали? Но майките, които го отглеждат в дома във Виница, му говорят на БЪЛГАРСКИ и детето проговаря първите си думички на български език. Това се чудя - кой е майчиният му език?
0
 
 
А кога ще бъдат наказани "производителите" на малкото сладко момченце, което беше подхвърлено на улицата? Тези мангали също трябва да бъдат настанени в един дом, наричан "пандиз" в техните среди...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: