Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Добри новини: Състоянието на Дария се подобрява, нужна е още помощ!
Автор: Пламена Николова 15:29 / 25.09.2019Коментари (0)15316
© Varna24.bg
Дари благодари на всички, които подадоха ръка в тежката й битка
Състоянието на 17-годишната Дария от Провадия се подобрява. Изследванията й вече са добри, но все още няма яснота дали момичето, чиято съдба трогна хиляди, ще бъде трансплантирано или ще бъде оставено на поддържаща терапия, съобщи за Varna24.bg Виктория-Александра Майрхофер, която от дни превежда дистанционно от Девня на лекарите и семейството в клиниката в Хановер.

"От 17 септември Дария е настанена в германска болница в Хановер. Първо отидоха в Бремен и от там я приеха в болница, тъй като състоянието и беше спешно, но там не разполагат с нужния капацитет я насочиха към университетската болница в Хановер, където се извършва трансплантация на бял дроб.  

От сутринта до вечерта превеждам на лекарите и на семейството, за да се осъществи контакт между пациент и лекуващ персонал. Проблемът беше, че Дария има диабет и проблеми със сърцето покрай това заболяване, има високо кръвно, и всеки един лекар специалист влиза за визитация и има дълги разговори, за да се събере обща информация за пациента.

Между 6-7 часа се налага да превеждам дневно. Стана ясно, че е имала възпаления, за което са и включени два антибиотика силни. След това обаче група от лекари влезе в стаята и стана ясно, че показанията от кръвните проби не са добри, завишени са. Това наложи да й включат допълнителен антибиотик и един инхалатор. Диабетът и реагира доста остро. Те изчисляват по някаква тяхна система и преди всяко хранене й се прави инсулин. Правят план, по който майка й да работи с нея, обучават ги как да реагират в различни ситуации. Има физиотерапия, която се води, защото не трябва да се залежава. Сложиха и велоаргометър в стаята, дадоха им и федербал, за да тренира.

Когато отиде в Клиниката Дария беше с нейната кислородна маска, която представлява една тръбичка. Тъй като кръвта й има много ниски стойности на кислород и сложиха маска. След това се наложи, за да постигнат нивата на кислород да и сложат маска на цялото лице. С тази маска дишането е по-лесно и повече насища с кислород, тъй като дробовете и не са силни. Лекарите обясниха, че тази седмица ще се вземе решение на лекарска комисия какво ще се прави. Най-вероятно в близките няколко месеца ще я оставят на поддържаща терапия, защото е важно да закрепят организма й. Дори да я одобрят за трансплантация, тя няма да я издържи. В момента Дария е около 37 килограма, а беше 32 килограма“, разказа за медията ни Виктория-Александра, която от самото начало всеотдайно се опитва да помогне на семейството в битката за здравето на Дария.

Припомняме, че Дари е диагностицирана с Муковисцидоза и се нуждае от спешна трансплантация на бял дроб! Ето и това, което преди време сподели майката на Дария:

Муковисцидозата представлява заболяване, което поразява дихателната система. В резултат се натрупва гъст мукозен секрет, който създава условия за възникване на хронично възпаление и развитие на прогресираща дихателна недостатъчност. Много дечица със същата диагноза в последните месеци загубиха битката.

Но ние не спираме да вярваме, че с ваша помощ Дари ще живее!

В момента Дари трябва да се стабилизира, изпратили сме запитване към няколко болници. За съжаление, според предварителната информация трансплантацията ще струва около 240 000 евро.

Животът на нашето малко момиченце е оценен на огромна сума, с която нашето семейство не разполага!

Като майка съм длъжна да направя всичко за детето си! Единственото, което искам е Дари да оздравее! Мечтая тя да води един нормален тинейджърски живот, да порасне и да завърши училище! Дари заслужава да вкуси с пълни шепи от живота, който ѝ предстои, но за да се случи всичко това е необходимо да победи коварната диагноза!

С цялото си майчино сърце ви моля да не ни оставяте в този труден момент и да помогнете на нашето малко слънчице!

Вярвам, че с вашата помощ ще се случи чудо и Дария ще получи нови работещи бели дробове!

Последна информация от страницата Дари живот на Дари гласи: 

Продължаваме борбата за въздух! Имаме салдо,но за съжаление числата не отговарят на това, което е нужно за трансплантацията на Дари....

Дарителска сметка- 103 710.12лв.

Хелпкарма- 26 346.34 евро ~ 51 111.90лв.

Лична сметка- 54 384.33лв.

Общо разполагаме с 209 206.34 лв, което означава, че трябва да се активизираме, да стиснем зъби и да съберем оставащата огромна сума, която възлиза на 290 793.66лв.

Благодарим на всеки един дарител и ви молим за още малко помощ. Почти на половината път сме!

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова



Още по темата: общо новини по темата: 10
07.11.2019 »
03.11.2019 »
25.10.2019 »
19.10.2019 »
11.10.2019 »
30.09.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: