Доброволци организират почистване на плаж Черноморец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:51 / 11.09.2015
591
Тази неделя - 13 септември, група доброволци организират почистване на плаж Черноморец край Варна.

След активния летен сезон на това любимо място на варненци може да се намерят всякакви боклуци - фасове, пластмасови шишета, чашки, найлонови торбички, части от плажни детски играчки, сламки, стъклени бутилки, възмущават се организаторите.

Доброволците са ентусиазирани да изчистят плажа и да го пазят по-чист занапред. По време на събитието ще бъдат поставени специални ръчно изработени дървени табели, приканващи плажуващите да прибират отпадъците си в края на престоя си край морския бряг.

При почистването участниците ще имат възможност и да преброяват боклука, който събират в чувала, чрез специално създадено мобилно приложение.

На страницата на събитието във Фейсбук към този момент присъствие са заявили над 60 човека.

За всеки, който иска да се включи, ще бъдат осигурени ръкавици и чували.

Началото на акцията е в 15 часа, а за да се стигне до мястото може да се вземе автобус №60 или както ще направят част от доброволците - да се дойде с колело.

Събирането на отпадъци край варненското море е част от кампания "Морето не е за една ваканция", която се реализира от доброволци, варненската фондация "Мейдей", българската "Грийнпийс" и екологично сдружение "За Земята".

При предишната инициатива - акция по събиране на фасове по Централния плаж във Варна, доброволците събраха 4500 фаса само за час.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне...
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).