Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Доброволци от Варна се включват в каузата "Коледа в пакет“
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 28.11.2019Коментари (0)1328
©
Доброволци от Варна събират хранителни продукти, които да раздават на хора в неравностойно положение. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Варна Илиян Димитров, организатор на инициативата във Варна. Тази година кампанията преминава под мотото "Коледа в пакет“.

Илиян Димитров посочи, че идеята за благотворителния акт е възникнала спонтанно, като неин инициатор е Дияна Христова от София, която от години се занимава с доброволческа дейност. Илиян и съпругата му Галя са проявили интерес и са решили да се включат, като набират хранителни продукти, книги и вещи за бита, които да раздадат на нуждаещите се във Варна и региона, а и не само. "Ще се подпомогнат хора от цяла България, но по-голямата част са локализирани в София и Варна и околностите им. Семейства с деца, самотни родители, пенсионери и болни хора“, каза още Илиян Димитров.

Към момента доброволците събират хранителни продукти, които след това постепенно и ще разпределят и раздадат на нуждаещите се.

"Огледайте се около себе си, в квартала, в който живеете, в блока си, в детската градина или пък училището, където учат Вашите деца. За съжаление често се срещат бедни семейства. Може Вие да им подготвите неща малко и вместо да го пращате до нас, да го занесете лично на място. Ние вярваме, че доброто е заразно! Предай нататък“, посочи Илиян Димитров.

Организаторът на кампанията посочи, че всеки желаещ може да се включи в инициативата, като закупи и донесе продукт, а така също така да се включат с предложение за някое семейство, за което имат информация, че има нужда от помощ. Желаещите могат да се включат и чрез логистика, като помогнат да разнесат готовите пакети.

Илиян Димитров изреди и нужните продукти, които се набират:

Консерви постно, консерви месно, консерви с риба, пастет, макарони и юфка, сол, захар, брашно, ориз, леща, боб, олио, оцет, сапун, прах за пране, веро, чорапи, сладко/мармалад, вафли, бисквити, шоколад, халва, суха паста, пакетирани сладки, кафе, чай, книжки за оцветяване, книги за четене и др.

Във Варна продуктите ще се събират на две дати: 7-ми декември от 10.00 до 13.00 часа, както и на 14 декември от 10.00 до 13.00 часа на адрес бул. "Княз Борис I" 133.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: