Доброволци от Варна се включват в каузата "Коледа в пакет“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:31 / 28.11.2019
1329
Доброволци от Варна събират хранителни продукти, които да раздават на хора в неравностойно положение. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Варна Илиян Димитров, организатор на инициативата във Варна. Тази година кампанията преминава под мотото "Коледа в пакет“.

Илиян Димитров посочи, че идеята за благотворителния акт е възникнала спонтанно, като неин инициатор е Дияна Христова от София, която от години се занимава с доброволческа дейност. Илиян и съпругата му Галя са проявили интерес и са решили да се включат, като набират хранителни продукти, книги и вещи за бита, които да раздадат на нуждаещите се във Варна и региона, а и не само. "Ще се подпомогнат хора от цяла България, но по-голямата част са локализирани в София и Варна и околностите им. Семейства с деца, самотни родители, пенсионери и болни хора“, каза още Илиян Димитров.

Към момента доброволците събират хранителни продукти, които след това постепенно и ще разпределят и раздадат на нуждаещите се.

"Огледайте се около себе си, в квартала, в който живеете, в блока си, в детската градина или пък училището, където учат Вашите деца. За съжаление често се срещат бедни семейства. Може Вие да им подготвите неща малко и вместо да го пращате до нас, да го занесете лично на място. Ние вярваме, че доброто е заразно! Предай нататък“, посочи Илиян Димитров.

Организаторът на кампанията посочи, че всеки желаещ може да се включи в инициативата, като закупи и донесе продукт, а така също така да се включат с предложение за някое семейство, за което имат информация, че има нужда от помощ. Желаещите могат да се включат и чрез логистика, като помогнат да разнесат готовите пакети.

Илиян Димитров изреди и нужните продукти, които се набират:

Консерви постно, консерви месно, консерви с риба, пастет, макарони и юфка, сол, захар, брашно, ориз, леща, боб, олио, оцет, сапун, прах за пране, веро, чорапи, сладко/мармалад, вафли, бисквити, шоколад, халва, суха паста, пакетирани сладки, кафе, чай, книжки за оцветяване, книги за четене и др.

Във Варна продуктите ще се събират на две дати: 7-ми декември от 10.00 до 13.00 часа, както и на 14 декември от 10.00 до 13.00 часа на адрес бул. "Княз Борис I" 133.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).