Доброволци призовават: Варна, дари прегръдка на бездомник!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:27 / 16.01.2015
702
"Варна, дари прегръдка на бездомник!" с този призив доброволци от сдружение "Възход за Варна" се обръщат към варненци в навечерието на Международния ден на прегръдката - 21 януари. Обикновено гледаме на хората без покрив като на нуждаeщи се основно от храна. Но за да повярват в себе си и да променят живота си, им е необходима и духовна подкрепа.

В началото на декември доброволци от неправителствената организация подариха доза самочувствие на хората от приюта за временно настаняване на ул. "Петко Стайнов" 7. Освен че им занесоха плодове, консерви и дрехи, те получиха безплатно услуги от професионални фризьори - доброволци, които промениха външния им вид.

На 20 януари в 11 ч. добротворци от "Възход за Варна" и граждани, отзовали се на призива на сдружението във Фейсбук, отново ще дарят хранителни продукти на бездомниците. Ресторант в града ще сготви 60 порции топло ядене за временно настанените, за които не се осигурява дневна дажба от Социалния патронаж.

"Освен храна, този път ще дарим на хората от приюта и топла прегръдка. За да им дадем част от топлината на сърцата си и куража да се борят", заяви председателят на сдружението Чавдар Трифонов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).