Доц. Стоян Маринов: Очаквам ръст на руските туристи за лято 2016

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 25.11.2015
497
Очаквам ръст на руските туристи за Лято 2016. Това заяви за "Фокус" доц. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара. Той каза още, че в проведения преди дни в София туристически форум са участвали много туроператори от Русия и представители на регионите. 

"Освен това, доколкото знам, се подготвят доста сериозни маркетингови кампании в Русия и ако там икономическата ситуация се подобри и нашите отношения придобият по-добра насоченост, мисля, че ще наваксаме това, което загубихме това лято. Това означава, че е по-вероятно да очакваме ръстове. Не мога да кажа колко точно, трудно е да се говори конкретно в проценти", каза доц. Маринов. Той посочи, че тази година, ако нещата се нормализират, може и да се наваксат изгубените около 20 % от руските туристи. 

"Имало е такива прецеденти - да си възвърнем това, което имахме до началото на кризата", посочи доц. Маринов. Той добави, че руските държавни служители от администрацията са първите, които са спрели да посещават Българското Черноморие. 

"Имаше такива указания и съвети да останат в Русия и да пътуват към Крим. Това е основният сегмент, от който загубихме. След това следват детските лагери. Те също са до голяма степен част от организиран пазар, който се дирижира от високо равнище накъде да бъдат насочвани", каза още доц. Стоян Маринов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).