Договор за стратегическо партньорство сключиха Апелативен съд - Варна и ИУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 05.12.2019
1875
Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество подписаха днес ректорът на ИУ-Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – председател на Апелативен съд – Варна.

Двете институции ще обединят усилия за организиране на съвместни прояви и инициативи, свързани с образователния процес между Катедра "Правни науки“ при ИУ – Варна и Апелативен съд – Варна. "Партньорството е в резултат на активното взаимодействие между Катедра "Правни науки“ в ИУ- Варна и Апелативен съд - Варна, каза в обръщението си Ванухи Аракелян - председател на съдебната институция и допълни, че "през последните години са провеждани съвместно изключително разнообразни по своя характер проекти, форуми и инициативи, които подпомагат обвързването на теорията с практиката по актуални правни въпроси. Съдиите от АС – Варна присъстват активно в образователния процес на ИУ – Варна с публични лекции и преподавателска дейност, в това число и по специалността "Съдебна администрация“.

Ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров заяви, че цени изключително високо целите на това стратегическо партньорство. "Уменията и компетенциите са ключови за всяка администрация“ каза ректорът и допълни, че "добавената стойност на партньорството между двете институции ще е изключително голяма в бъдеще.

Планираните дейности в процеса на сътрудничеството са съвместни научни прояви: конференции, семинари, симпозиуми, посветени на установяване на трайна връзка между теорията и дни на отворените врати, участия в национални и международни научни проекти, публично представяне на монографии, доклади и изследвания, лекции, и обучения на съдии пред студенти на ИУ чрез Катедра "Правни науки“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).