Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Документални филми за АББА и Богдана Карадочева на "Откритие 2015"
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 18.05.2015Коментари (0)2161
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Фондация "Откритие", ИУ-Варна и екипът на документалната поредица по bTV "Непознатите"ще представят пред варненската публика две безплатни филмови прожекции, които ще бъдат излъчени като част от съпътстваща програма на 24-тото издание на Международния музикален поп-фестивал "Откритие 2015".

На 19 май в аулата на Икономически университет - Варна от 18 ч.режисьорът и журналист Георги Тошев ще представи във Варна историята на една от най-известните поп групи на всички времена АББА - великолепната четворка от Швеция, която създаде 8 албума, продаде над 370 милиона копия, изпя десетки златни хитове и си спечели славата на втората по популярност група в Европа след Бийтълс и четвърта по популярност в света. Георги Тошев ни среща с Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид. Лентата е заснета през 2014 - годината, в която света отбеляза 40 години от триумфа на АББА с песента "Ватерло" на Песенния фестивал на Евровизия през 1974 г.

Георги Тошев, режисьор: "Историята на АББА не е сензация. Тя е обикновена среща на необикновени таланти. Героите преживяват своето лично "Ватерло", но не се оставят то да бъде единствено. Историята им наподобява филм. Не холивудски, а просто шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност".

На 21 май в Концертно студио на БНР-Радио Варна от 19:00 ч. за почитателите на българската популярна музика е прожекцията на 60-минутния документален филм "Париж на Богдана Карадочева" на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев. Филмът ни връща в спомените на Богдана Карадочева за Париж през 70-те години на миналия век, когато една от любимите певици на поколения българи е още на прага на своята музикална кариера и Съдбата я изправя пред възможността да се превърне в част от музикалния живот на френската столица. Животът на младата Богдана в къщата на Далида, спомените за кабарето "Распутин", за "Шан-з-Елизе", за Емил Димитров, за приятелствата и предателствата, за любовта на един благородник, за несбъднатата сцена на парижката зала "Олимпия", за компромисите и успехът... Безпощадно откровена за своя живот, Богдана Карадочева ще се върне в Париж след 40 години, за да си припомни маршрутите на своята мечта и за да направи равносметка на пътя си в музиката. След прожекцията зрителите ще имат възможност да се срещнат очи в очи с Богдана Карадочева, да й задават въпроси, да чуят нейни песни, да получат автограф.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: