Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Домакинството на Варна като младежка европейска столица ще погълне близо 5 млн. евро
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 16.02.2016Коментари (0)792
© Varna24.bg
4,95 млн.евро е предвидения бюджет на Варна като европейска младежка столица през 2017 г. , научи репортер на Varna24.bg

43% от средствата ще осигури местната хазна, останалите средства ще бъдат осигурени по европейски програми, чрез продажбата на билети и рекламни материали, групово финансиране и др. 

Финансирането предвижда всички прояви и начинания от 2015 г., когато градът ни е кандидатствал до 2018 г. , когато ще бъде финализиран проектът.

Средствата ще бъдат вложени в подобряването на младежки бази и спортна инфраструктура, в организация и реализация на проектите, в реклама.
 
Очаква се в морската столица да бъдат привлечени младежи и техните проекти от цял свят като само в Младежкият европейски форум, който ще се проведе тази година във Варна ще пристигнат около 3000 делегати от 80 страни.

Според ръководството на проекта възвръщаемоста на инвестициите за града ще бъде 1:5. 

Очаква се след реализирането на около 1000 предвидени инициативи, Варна да се превърне в примамлива туристическа младежка дестинация. 

Това от своя страна трябва да удължи и сезона в града, обясни днес Биляна Раева по време на среща с общинските съветници в общината, на която те бяха запознати с идеята и параметрите на проекта.

"Община Врана има най-големия бюджет за младежки дейности. "Варна европейска младежка столица" трябва да стане кауза на целия град. Младежите в града са над 100 000, като около 35 000 са учениците и още 40 000 са студентите. Община Варна ще бъде звеното, което ще обединява всички добри идеи. След регистрацията на Сдружение "Варна младежка европейска столица" ще стартира мащабна атрактивна рекламна кампания", каза директора на дирекция "Образование" Лилия Христова.

Тя уточни, че общината ще кандидатства пред МОН да деактува от държавна в общинска собственост сградата на бившето строително СПТУ "Кольо Фичето". След като това се случи там ще заработи Център за личностно развитие на младежта. 

По думите на Биляна Раева стана ясно, че Варна е кандидатствала три пъти, докато спечели титлата младежка столица. 

Очаква се още тази година градът да стане център на множество европейски младежки събития, което има за цел да го популяризира. 

През следващата година предстои създаването на Черноморски младежки център, който ще развива качествата на младите хора. Ще бъде разкрит и Обучителен център към Съвета на Европа. 

Водят се преговори Варна да домакинства на Световното първенство по скейборд, съобщи още Биляна Раева.

Когато сдружението бъде регистрирано ще започне и същинското приемане на проекти. 

По искане на общинският съветник Христо Атанасов бяха представени членовете на Управителния съвет на сдружението. Съветникът поиска информация как точно се очаква Варна да умножи петкратно вложените инвестиции, на което не успя да получи конкретен отговор. 

Присъстващи на срещата съветници отправиха критика, че докладът е тромав и неразбираем, пълен с чуждици, на които не може да се схване смисъла и поискаха по-конкретна информация за предстоящите дейности и финансирането им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евровизия 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Бюджет 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: