Домашен арест за двама сутеньори във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:34 / 02.04.2015
589
Районен съд - Варна не уважи внесените искания на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на две лица, привлечени като обвиняеми за склоняване към проституция /престъпление по чл.155, ал.2 от НК/ и трафик на хора (престъпление по чл.159а, ал.2, вр. с чл.20 и 26 от НК). Делата по мерките бяха разгледани при закрити врата.

Спрямо 40-год. Г. П. и 44-год. А.А.са предявени обвинения затова, че са склонявали отделни лица към проституция и систематически са предоставяли помещение в заведение във Варна за предоставяне на сексуални услуги, както и че при продължавано престъпление и в съучастие са набирали и приемали отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия.

40-год. Г. П. и 44-год. А.А. имат предходна съдимост. Съдът счете, че е възможно обвиняемите да имат касателство към повдигнатото им обвинение по чл. 155 от НК, но от доказателствата по делото не може по безспорен начин да се направи обоснован извод за престъплението по чл. 159а от НК. Съдът отчете, че по делото липсват справки от Търговския регистър или др. документи относно собствеността и стопанисването на процесното заведение. Приложената по делото справка от ОД на МВР- Варна със секретен характер /събрана по способа на СРС/ бе приобщена по делото единствено за сведение.

Съдът наложи на двамата подсъдими мярка за неотклонение "домашен арест".

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция - ВОС, за 8 април от 13 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).