Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Домашен арест за обвиняем за контрабанда на наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 22.06.2021Коментари (0)885
©
Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд – Варна, с което е бил задържан под стража обвиняем за контрабанда на наркотици, съобщиха от пресслужбата на институцията. Бисер А. е третият привлечен към наказателна отговорност за пренасянето през границата на страната на хероин с тегло около 400 кг. Според държавното обвинение, той е действал като помагач на Светослав Ф. – служител на Агенция Митници и Мурат К. – собственик на търговско дружество.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че на 7 февруари наркотикът пристигнал с контейнеровоз на пристанище Варна Запад от Иран. В част от битумни ролки били открити тайници с 487 пакета с кафяво прахообразно вещество. Обвинението е обосновавало искането си пред първоинстанционния съд за задържане под стража на Бисер А.  с това, че той е "най-близкият приятел и контакт в България“ на главния организатор на престъплението, обявен за международно издирване. Той улеснил Светослав Ф. и Мурат К. да пренесат през граница 399 520,2 кг хероин. Законът наказва престъплението, за което е обвинен 44-годишния мъж, с "лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба между 200 и 300 хиляди лева.

В днешното съдебно заседание представителят на Апелативната прокуратура приведе довода, че с оглед честите пътувания в чужбина на Бисер А., след предявяване на обвинението има опасност той да се укрие.

Защитниците на обвиняемия мъж от Търговище считат, че познанството му с другите обвиняеми не е достатъчно, за да се направи извод за неговата съпричастност към международен трафик, при това в такива размери. Адвокатите отбелязаха, че доверителят им е бил разпитван в качеството на свидетел и е бил наясно с воденото разследване. Ако е имал намерение, преди привличането му като обвиняем, е имал възможност да се укрие. Освен това той има законен бизнес, установен социален статус и семейно положение, които елиминират риска от извършване на престъпление.

Съставът на Апелативния съд припомни, че Бисер А. е привлечен към отговорност в качеството на помагач за пренасянето на близо 400 кг високорисково наркотично вещество на стойност 47 942 424 лв. Въззивната инстанция прецени, че макар и оскъдни, все пак съществуват данни, които да обосновават подозрението на прокуратурата за съпричастността му. Тежестта на обвинението предполага опасност от извършване престъпление. Като внимателно се запозна с материалите по делото и съобрази данните за личността на Бисер А., семейното му положение и чистото му съдебно минало, съдът стигна до извод, че се налага смекчаване на мярката му за неотклонение в домашен арест, контролиран с електронно наблюдение. 

Определението не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: