Домът за деца във "Виница" събра на една сцена таланти от всички възрасти

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:23 / 13.02.2020
2433
За втора поредна година Домът за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна) бе домакин на концерта "При нас е весело“, който събира на една сцена таланти със специални потребности от всички възрасти и различни школи в града. Инициатор за неговото провеждане е Димитър Увалиев, който отново бе в ролята на организатор и водещ.

"Амбицията ни е концертът да се утвърди като традиция и да даде сцена за изява на все повече и повече таланти. Всички участници са различни. Но има нещо, което ги обединява и си струва да бъде видяно. И това е яркият им сценичен талант“, каза при откриването на концерта д-р Стефка Джанкова, директор на ДМСГД- Варна. "Вярвам, че те отново ще ни изненадат и ще ни провокират да разказваме дълго време за тях. За волята, за уменията и постижения им. И така заедно, ръка за ръка, ще променяме стереотипите!“, добави д-р Джанкова.

Колко талантливи са децата със специални потребности показаха с изпълненията си възпитаниците на Дневния център в ДМСГД – Варна, които спечелиха сърцата на публиката. На крака зрителите изправиха момчетата от брейк формация M.C.Flame, възпитаници на Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“, моделите на агенция "Идея Прима“, както и изпълнителите от Фондация "Съпричастие“ – Варна. А артсъставите от Детска градина №23 "Иглика“ пяха и танцуваха под нестихващите аплодисменти на гостите.

И тази година грамоти и награди получиха едни от най-добрите специалисти от Дома за медико-социални грижи за деца. Сред тях бе неонатологът д-р Николинка Недева, медицинските сестри Вяра Колева и Керанка Димитрова за всеотдайните грижи за живота и здравето на децата от лечебното заведение. Рехабилитаторите Биляна Неделчева и Дарина Станева, кинезитерапевтите Ася Христова, Вержиния Маркарян и ерготерапевтът  Венцислав Николов бяха отличени за постигнатите резултати в процеса на лечение и рехабилитация на децата със специални потребности. Наградени бяха още Димана Петрова от административния екип на Дома и детегледачката Димка Димитрова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).