Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Домът за деца във "Виница" събра на една сцена таланти от всички възрасти
Автор: Пламена Николова 14:23 / 13.02.2020Коментари (0)2398
За втора поредна година Домът за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна) бе домакин на концерта "При нас е весело“, който събира на една сцена таланти със специални потребности от всички възрасти и различни школи в града. Инициатор за неговото провеждане е Димитър Увалиев, който отново бе в ролята на организатор и водещ.

"Амбицията ни е концертът да се утвърди като традиция и да даде сцена за изява на все повече и повече таланти. Всички участници са различни. Но има нещо, което ги обединява и си струва да бъде видяно. И това е яркият им сценичен талант“, каза при откриването на концерта д-р Стефка Джанкова, директор на ДМСГД- Варна. "Вярвам, че те отново ще ни изненадат и ще ни провокират да разказваме дълго време за тях. За волята, за уменията и постижения им. И така заедно, ръка за ръка, ще променяме стереотипите!“, добави д-р Джанкова.

Колко талантливи са децата със специални потребности показаха с изпълненията си възпитаниците на Дневния център в ДМСГД – Варна, които спечелиха сърцата на публиката. На крака зрителите изправиха момчетата от брейк формация M.C.Flame, възпитаници на Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“, моделите на агенция "Идея Прима“, както и изпълнителите от Фондация "Съпричастие“ – Варна. А артсъставите от Детска градина №23 "Иглика“ пяха и танцуваха под нестихващите аплодисменти на гостите.

И тази година грамоти и награди получиха едни от най-добрите специалисти от Дома за медико-социални грижи за деца. Сред тях бе неонатологът д-р Николинка Недева, медицинските сестри Вяра Колева и Керанка Димитрова за всеотдайните грижи за живота и здравето на децата от лечебното заведение. Рехабилитаторите Биляна Неделчева и Дарина Станева, кинезитерапевтите Ася Христова, Вержиния Маркарян и ерготерапевтът  Венцислав Николов бяха отличени за постигнатите резултати в процеса на лечение и рехабилитация на децата със специални потребности. Наградени бяха още Димана Петрова от административния екип на Дома и детегледачката Димка Димитрова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: