Дори малки количества метилов алкохол могат да предизвикат смърт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 29.12.2015
725
Над 760 души са преминали през Клиниката по токсикология към ВМА-МБАЛ Варна тази година. Това каза за "Фокус"  полковник доц. Ивайло Въжаров, началник на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия. Той посочи, че водещи са алергичните реакции, след това са вече различните отравяния. И тази година е имало случаи на пациенти с отравяне след употреба на фалшив алкохол, които са лекувани в клиниката. 

Доц. Въжаров припомни и случай от преди близо месец - два, при който има починал пациент след употреба на метилов алкохол. Доц. Ивайло Въжаров коментира, че когато има тежко отравяне с метилов алкохол и не е потърсена навреме медицинска помощ, не е възможно пациентите да оцелеят. "Съвсем малки количества метилов алкохол са достатъчни да предизвикат смърт или ако оживеят, пациентите ослепяват. 

Не препоръчвам на никого да взима непроверен алкохол и при най-малки съмнения веднага да се търси медицинска помощ, защото всяко закъснение може да е фатално, дори да се приложи най-съвременно лечение като хемодиализа", допълни доц. Ивайло Въжаров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
23 са регистрираните нарушения във Варна преди утрешните избори 
Пиян украинец вдигна варненската полиция на крак: Не съм терорист...
Отцепиха плажната ивица в централната част на Варна – полиция и з...
Под пълна пара са ангажираните с изборите във Варна
Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да...
Варненци излизат на протест днес: Бездействието убива децата ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).