Достатъчно инсулин има в аптечната мрежа във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:09 / 04.12.2009
706
В аптечната мрежа във Варна има достатъчно количество инсулин, заяви Рада Пехливанова, председател на Варненската фармацевтична колегия.

Фирмата-доставчик на инсулин „Ново Нордиск" спря доплащането на разликата между цената на търговеца на едро и реимбурсната цена, определена от комисията по цени към Министерски съвет. Така болните от диабет ще трябва да доплащат 8 лв. за опаковка. Тази информация предизвика паника и сигнали за липсващ в аптеките инсулин.

По думи на Пехливанова, съответните партиди от инсулин са били блокирани само за няколко часа, за да може да бъдат преброени налични бройки. Тя допълни, че има информация за проблем по отношение на необходимите количества инсулин в Добрич. Пехливанова подчерта, че във Варна такъв проблем няма. Тя уточни, че количествата във варненската аптечна мрежа е достатъчно и фармацевтите не отказват инсулин. Рада Пехливанова добави, че до момента няма постъпили оплаквания от пациенти в тази връзка.

По нейни думи, освен това, доплащането не е много голямо и е необходимо само за някои видове инсулин, произвеждани от „Ново Нордиск", докато за инсулина на другите фирми няма промяна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).