Доставиха последно поколение технологии за ТУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:52 / 12.11.2014
1110
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С официално събитие днес в ТУ-Варна беше представена модернизираната лаборатория по Проектиране на системи за автоматизация към катедра по Автоматизация на производството. Акцент в събитието беше представянето на новото оборудване в лабораторията, дарено за целите на образованието.

Новото оборудване ще се използва за практическо обучение на студентите - бакалаври от специалности "Автоматика, информационни и управляващи компютърни системи" (АИУКС) и "Роботика и мехатроника" и от магистрите от специалност "АИУКС - Siemens PLC технологии за управление".

То включва индустриални контролерни конфигурации Simatic S7-1500 и софтуери за тяхното програмно обезпечаване - Step7 Professional - за настройка и програмиране на индустриални контролери и WinCC Advanced - за визуализация на технологични процеси. Предоставеното оборудване е последно поколение, с висока производителност и удобство за работа. По този начин на студентите от Катедра "Автоматизация на производството" се предоставят повече практически възможности по време на тяхното обучение.

На практика, чрез новото оборудване, студентите могат да разработват различни приложения в областта на дискретната автоматизация. За разлика от сега съществуващите системи от гамата Simatic S7-1200, с новите индустриални контролери младежите вече могат да проектират много по-комплексни задачи за автоматизация. В същото време те работят с технологии от последно поколение, които се използват и в практиката, и по този начин университетското им обучение се доближава максимално до реалните индустриални процеси.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).