Доведоха в съда двамата обвинени за разпространение на порнографски материали варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:07 / 25.11.2022
994
Днес в заседание на Окръжен съд Варна бяха разгледани въззивните мерки на обвинените за порнографските материали, разгледани от Районен съд – Варна. Двамата мъже, бяха доведени с белезници в съдебната зала, предаде репортер "Фокус".

Мерки за неотклонение “задържане под стража" наложи Районен съд – Варна на двама мъже от морския град, привлечени като обвиняеми за разпространение в интернет пространството на порнографски материали с лица под 18 годишна възраст. Това съобщиха от Районен съд – Варна за медия “Нова Варна". Двамата мъже от Варна, обвиняеми по две досъдебни производства за разпространяване на порнографски материали с деца, остават "задържани под стража“, посочват от Апелативна прокуратура – Варна. Мъжете са споделили над 20 000 порнографски файла в интернет пространството

 Агенция "Фокус" припомня, че спрямо 48-годишният В.Ц. и 39-годишният Я.К., са предявени обвинения за това, че в условия на продължавано престъпление, посредством компютър и чрез инсталирана програма за обмен на файлове са споделяли в интернет пространството порнографски видеоклипове и изображения с участието на ненавършили 18 години лица. Деянието е наказуемо по чл.159, ал.4, т.1 от НК, като предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода до 6 години.

Независимо, че двамата обвиняеми са с чисто съдебно минало и имат установен постоянен адрес, прокуратурата поиска налагането на най-тежката процесуална мярка. Районният съд във Варна прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието. От събраните на този етап данни е видно, че от страна на всеки от двамата обвиняеми е бил направен опит за старателно изтриване и заличаване на посетени сайтове и изтеглени файлове с порнографско съдържание.

Съдът счете, че с оглед тежестта на деянието и интензитета на престъпната дейност – споделяне на над 20 000 порнографски файла в интернет пространството, включително съдържащи сексуални извращения с малки деца, на възраст от един месец до две години, следва да бъдат задържани под стража.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).