Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Драматичният театър обяви традиционните си награди "Златна маска"
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 31.03.2015Коментари (0)646
©
В Световния ден на театъра Драматичен театър "Стоян Бъчваров" обяви традиционните си награди "Златна маска", както и наградите за зрители, участници в театралната анкета 2015.

На кратка тържествена церемония преди премиерата на "Опасни връзки" от Кристофър Хамптън на режисьора Стилиян Петров, Даниела Димова - директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, връчи "Златна маска" за изключително партньорство и съпричастие към творческата дейност на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", както и за дългогодишна подкрепа на театралното изкуство във Варна, на Валентин Вълев, собственик на хотел "Аква".

С единствената журналистическа награда "Златна маска" през тази година, за изключително партньорство и висок професионализъм при отразяване на премиерите и всички значими събития, свързани с творческата продукция на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", бе отличен екипът на БНТ 2 - Варна с директор Мариета Бобева.

Акцент от празничната програма бе отчитането на резултатите от театралната анкета, проведена в периода септември 2014 - март 2015.

За свой любим спектакъл от репертоара на Варненския драматичен театър зрителите посочват "Свекърва" от А. Страшимиров на режисьора Стоян Радев, сценография и костюми Мира Каланова, с участието на Веселина Михалкова, Стефан Додуров, Петя Янкова, Николай Божков, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Милена Кънева и др.
В предпочичитанията на зрителите следват постановките на режисьора Пламен Марков "Ричард III" oт Шекспир със Стоян Радев в главната роля, "Вуйчо Ваньо" от Чехов и "Ревизор" от Гогол, "Паметта на водата" от Ш. Стивънсън на режисьора Стоян Радев Ге. К., "Канкун" от Ж. Галсеран на режисьора Стилиян Петров, "Оскар" от Ж. Ален на режисьора Борислав Чакринов, "Гимнастика за бременни" от З. Каменова на режисьора Калин Ангелов и т.н.

За свой любим актьор варненци посочват Стоян Радев, който регистрира категорична преднина пред колегите си с 247 гласа. След него със 149 гласа се нарежда Веселина Михалкова, следват Биляна Стоева със 117 гласа, Михаил Мутафов със 109 гласа и т.н.

Наградите - уикенд за двама в хотел "Интернационал" - Златни пясъци отиват при артистичния тандем Стоян Радев и Веселина Михалкова, както и при Биляна Стоева, а екипът на "Свекърва" получава предметни награди, осигурени от фирма "Елитис".

Тегленето на томболата в края на празничния ден определи и печелившите зрители, участници в анкетата: смартфон от фирма "Ардес" за Снежка Добрева (62 г.), таблет от фирма "Ардес" за Йордан Тодоров (21 г.), телевизор от фирма "Зора" за Милка Иванова Атанасова (46 г.) и комплект естествени перли от фирма "Велмар" за Пламен Димов (25 г.)

Анализът на анкетата сочи, че основният зрителски профил се формира от различни възрастови групи - от ученици и студенти, през активното средно поколение до пенсионната възраст. Като източник на информация за театралния живот участниците в анкетата посочват интернет, електронните медии и пресата. В класацията на зрителските очаквания и препоръки към репертоарната политика водят класическите пиеси, следвани от творби на съвременни автори и българска драматургия. И още - зрителите предпочитат комедията и мюзикъла, но не биха се отказали да гледат и експериментален театър. Като цяло, допитването показва, че аудиторията познава и цени артистичните постижения и лицата на Варненския драматичен театър, както и че проявява ангажирано отношение към съвременното театрално изкуство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Неправилно паркиране във Варна
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: