"Дребен" бизнесмен към инспектор: Ще те уволня, ще те унищожа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:03 / 16.01.2015
901
За отправена закана със саморазправа спрямо длъжностно лице, Районният съд във Варна осъди условно 46-годишен мъж. Наказанието, което съдът определи за 46-годишният К. Андреев е 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът е възникнал по повод извършена проверка на търговски обект на открито - количка за продажба на захарен памук, разположена в близост до тенискортовете в Морската градина. Тъй като за количката нямало издадени необходимите документи за осъществяване на дейността, проверяващата служителка - инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните/ОД "БХ"/, указала на продавачката, че собственикът на обекта трябва да се яви в дирекцията за започване на процедура по издаване на разрешение. Подсъдимият Андреев внесъл необходимата молба за стартиране на процедурата, но при поредна проверка се установило, че количката за захарен памук не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания. Били отправени предписания, които впоследствие отново не били изпълнени, поради което подсъдимият бил поканен в сградата на ОД "БХ" за връчване на Акт за нарушение.

На 2 август 2013 г. подсъдимият отишъл в кабинета на инспектора, като в присъствието на други нейни колеги, започнал да се държи агресивно, блъскал с юмруци по бюрото, викал на висок глас и заплашвал със саморазправа, уволнение и унищожение. Въпреки намесата на други служители и свидетели на инцидента, Андреев продължил да се държи заплашително, да крещи и буйства.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).