Духовит шофьор се "задява" с пътниците в автобуса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:29 / 30.10.2015
2870
Знаем, че малките камъчета обръщат колата. Но за сметка на това малките "бисерчета" могат да повдигнат настроението ни за цял ден. Достатъчно е да попаднете на духовит и социален тип шофьор в бърз, чист и нов автобус на Градския транспорт, който "препуска" по високоскоростното, тук там задръстено заради ремонтите, трасе във Варна. 

След 40 минути престой в компанията на такъв човек пътниците слизат усмихнати, видя репортер на Varna24.bg.

Като добър стопанин на автобус по линия 148 тази сутрин шофьорът е "газирал" радиото и във возилото се разнасят приятни ретро хитове, а водачът свирука и припява "Камоон савааа, комси...комса". На всяка спирка обаче щателно оглежда пътниците и онези, които се качват от първата врата отнасят неминуемо някакъв коментар.

"Я да видя торбичката ви чиста ли, че май май на земята е стояла, приятелю, а на тази седалка сега ще седне някоя накипрена мома или майка с детенце", обръща се водачът към възрастен мъж, който сяда на първата седалка. 

Човекът чинно вдига торбата и показва дали не е изцапана с нещо.

Шофьорът продължава да коментира с кондукторката къде е най-евтиния бензин в града и как колегата му отслабнал с 20 килограма само с топла вода. Споделя също как направил забележка на ученик, който си изхвърлил буклука в автобуса, а младежът отвърнал, че него законът не го лови, защото е непълнолетен и никой нищо не може да му направи.

"За тая работа има детска педагогическа стая, сополанкото беше за там, тоя път му се размина, но падне ли ми пак, ще стане лошо", заканва се водачът, но с усмивка.

Задава се следваща спирка. "Ще им спра по-встрани, да си поотупат краченцата", коментира стопанинът на автобуса, тъй като спирката е разкопана и зарината в пепел и пясък. 

Качва се възрастен мъж с талашитена плоскост.
"Хей, с тая плоскост да не хлопнеш някого, я внимавай къде я слагаш", отново прави забележка шофьорът.

След като е натоварил пътниците и затворил вратите, още докато изчаква колоната от спрели отпред автомобили, той отново отваря вратите, защото закъснели баба и дядо трополят отвън.

"На вас май вече втори път ви отварям, да бяхте казали едно "мерси", не е културно така!", продължава да нарежда водачът.

След това отново "газира" радиото и продължава да припява в тон с поредния ретро хит в очакване на следващия интересен пътник, с който да си поговори. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).