Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дупките за кърпене във Варна след зимата са 109 дка
Автор: Екип Varna24.bg 16:34 / 18.03.2011Коментари (0)1616
© Varna24.bg
109 дка е общата площ пътна настилка във Варна, която трябва да бъде ремонтирана заради нови дупки, появили се след последната зима. Това показа анкета в петте районни кметства в града. Най-много дупки има в районите "Одесос" и "Младост", а най-малко - в "Приморски".

Около 30 000 кв. м дупки в район "Одесос" са определени за рехабилитация, съобщи районният кмет Таня Василева. 2500 квадрата от тях са по главни направления - движение на градския транспорт, а останалите са по микрорайони. Най-вероятно с парите, които общината ще отпусне за целта, ще бъдат запълнени около 20 000. кв. м. дупки, коментира Василева. Тя разкри още, че сред улиците в района, които са в най-тежко състояние, са "Пискюлиев", "Отец Паисий", "Константин Величков", "Пловдив" и "Яворов", както и тези около фабрика "Христо Ботев". Районният кмет на "Одесос" увери, че няма запълнени дупки през миналата година, които отново да се нуждаят от ремонт.

29 200 кв.м пътна настилка се нуждае от ремонт в район "Младост", съобщи пресаташето на кметството Дора Влъчкова. На някои от улиците дупките, които трябва да бъдат запълнени, са повече от декар. През пролетта на 2010 г. на района са били отпуснати средства за рехабилитация на 10 000 кв.м.

В район "Аспарухово" общата площ пътна настилка, която се нужда е от ремонт, е 21 420 кв. метра. Засега от Община Варна са отпуснати средства за ремонт на 12 000 кв.м. по главните улици. "Другите проблемни участъци се намират на 28 улици и се надяваме поне за половината от тях да получим средства", заяви специалистът по инженерна инфраструктура Стоян Коцев. Според него в квартала няма дупки "убийци". Районното кметство е получило и 132 000 лв. за ремонт на пътя Галата - Ракитника, където 2200 кв. м. ще бъдат преасфалтирани, а 500 кв. м. - "изкърпени". Миналата година в районът са били запълнени дупки с обща площ от 8 000 кв. м.

20 000 кв. м. пътна настилка, от които 17 000 са на главни улици и булеварди, трябва да бъдат ремонтирани във "Владиславово". В тази обща площ не са включени участъците от булевардите "Св. Константин и Елена" и "Константин и Фружин", които се нуждаят от цялостна реконструкция. Кметът на района Добромир Джиков очаква да бъдат отпуснати средства поне за 12 000 кв.м. По думите му в най-тежко състояние са улиците "Атанас Москов" и "Димитър Пешев", както и булевард "Константин и Фружин" в участъка от магазин "Пикадили" до обръщача на тролеите. Миналата година в района са запълнени 5 000 кв. м. дупки, от които само 3 % от тези с гаранция са се отворили повторно.

В район "Приморски" заявка са спешни ремонти е направена за пътна настилка на 8 290 кв. м. Още 23 дка пък се нуждаят от рехабилитация заради ерозията. В най-лошо състояние са улиците в Цветния квартал, които "все едно са бомбардирани", каза районният кмет Пламен Градинаров. Миналата година в района са запълнени 14 000 кв. м. дупки.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: