Държавата отпусна над 600 000 лв. за "Общностен център за деца и семейства – Варна"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:33 / 18.07.2016
2536
Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова гостува днес във Варна. Заедно с кмета на Варна Иван Портних тя подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативната програма развитие на човешките ресурси с Община Варна за изпълнението на проект "Общностен център за деца и семейства - Варна", предаде репортер на Varna24.bg.

На събитието присъстваха още областният управител Стоян Пасев, зам.-кметът Коста Базитов, зам.-председателят на ОбС д-р Лидия Маринова.

Проектът е на стойност 658 200 лв и е с продължителност 30 месеца. Той има за цел превенция на социалното изключване и намаляване на бедността чрез предоставяне на интегрирани услуги в подкрепа на деца от 0 до 7 г. и техните семейства. Реализирани ще бъдат дейности по ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания, семейно консултиране и индивидуална и групова работа с деца и родители и др. Услугите са разделени с оглед целевите групи - за бъдещи родители и за родители и деца от до 3г. и до 7 години.

"За мен е удоволствие да подкрепим Община Варна в една толкова важна инициатива - подкрепа на ранно детско развитие на децата, което ще даде възможност в следващите две години над 1500 деца да минат през общностния център. В изминалите три-четири години с възможност и инвестиции от Световната банка, успяхме да изградим 68 подобни центрове в цялата страна - като инфраструктура, а по линия на ОП "Развитие на човешките ресурси" до 2019 г. ще подкрепим услугите, които са създадени в подкрепа на децата и семействата", съобщи министър Русинова.

"Основен акцент в дейността на Община Варна е развитието на социалните услуги и ние с основание твърдим, че нашата социалната програма е изключително богата, съпоставена с другите общини в България. Това не би могло да се случи без подкрепата на правителството и подписването на този договор е поредно доказателство за устойчивостта и приемствеността на услугите, които разработваме в помощ на хората в нужда", каза кметът Иван Портних.

Министър Зорница Русинова съобщи още от 12-ти юли до 12-ти август по проект "Красива България", се дава възможност на общините и областните администрации да кандидатстват с проекти от 30 000 до 170 000 лв. за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, както и за организиране на детски градини в обществени сгради, в помощ на работещи родители.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).