Държавата прецаква томболата за градините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 28.05.2010
1863
Планираната томбола за класиране в детските градини на 31 май може и да не се състои заради нов законопроект. През вчерашния ден зам.-кметът Коста Базитов е бил в министерството, за да разбере какви нови промени се готвят за малчуганите. Засега той отказа всякакъв коментар. Според запознати, ако новостите бъдат приети, това можело да анулира предстоящото класиране. Освен това можело да се наложи документи да се подават отново, тъй като старите правила вече нямало да са в сила, допълват оттам.

От дирекция „Образование" съобщиха, че очакват завръщането на Базитов, за да съобщят окончателно какво и как ще се случва. Самият той отговори по телефона, че в момента има внесен законопроект за обхвата на 5-годишните. Едва след приемането му ще стартират някакви действия по приема в детски градини. Никой от запитаните не пожела да коментира дали ще се проведе томбола в очаквания ден.

Тази година за първи път класирането трябва да бъде на случаен принцип. Системата бе въведена с цел да се премахне продължителното чакане на родителите пред забавачките.
В сайта на общината вчера все още беше посочена датата 31 май за жребия. Директори на детски градини обаче съобщиха, че не са официално поканени на тегленето. До края на работния ден отговор за евентуални промени по приема на 5-годишни или по-малки деца от Министерството на образованието, младежта и науката не пристигна. Колкото до техния задължителен обхват в предучилищна, също недоволство назрява сред родители, които не са съгласни да плащат хиляди левове глоба, ако искат отрочето им да кара по-дълго детство.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
08.07.2010 Събират предложения как да разкриват нови места в детските градини
17.03.2010 300 варненски деца ще останат извън детските градини
01.03.2010 Стартира приемът на документи за първа възрастова група в детските
заведения
11.02.2010 Все още има недостиг на местата в детските градини
04.01.2010 Превозват деца от "Слънчо" до "Аспарухово"
18.12.2009 Незаети места в новата забавачница в Аспарухово
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).