Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Държавната агенция за закрила на детето награди седем варненски училища и детски градини
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 07.12.2021Коментари (0)1616
©
Седем от отличията "Аз гарантирам щастливо детство" на Държавната агенция за защита на детето отидоха в морската ни столица Варна. Наградите се раздават за четвърта поредна година, като целта е да се покажат и поощрят добрите примери  в грижата за децата. Тази година номинациите бяха над двеста, а журито изключително трудно избра победителите.

"От името на Държавна агенция за закрила на детето" искам да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани. Това са професионалисти,  отдадени  до край на най-ценното – децата ни", заяви д-р Елеонора Лилова по време на церемонията по награждаването.

Варненската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" беше отличена с плакет в категория "Значима иновация". Училището получава наградата за активното си  участие в Програма за превенция на употребата на наркотични вещества сред ученици от VIII - XII клас, която Община Варна провежда в училища и университети. В същата категория, в много оспорвана конкуренция, плакет получи Основно училище "Панайот Волов" във Варна. Високата оценка се дава за създаването и реализирането на проект "Заветът Воловски". Заедно със своите педагози, децата участват в различни конкурси, като сами подготвят сценарии, шият си костюмите и печелят не само награди, но и сърцата на зрителите.

Държавната агенция за закрила на детето награди с плакет в категория "Устойчиво развитие" и доброволческият клуб на Трета природоматематическа гимназия, Варна. Клубът има голяма заслуга гимназията да е зона за алтруизъм. Той обхваща ученици от различните випуски на гимназията. Всички заедно организират редица инициативи, сред които коледни благотворителни базари, концерти и кампании за подпомагане на различни каузи. За 10-те години на своето съществуване в клуба са били обучени над 120 ученици в типични доброволчески умения.

Детска градина "Звездичка" във Варна получи плакет "Аз гарантирам щастливо детство" в категория " Значимо партньорство". Педагогическият колектив на заведението привлича все повече организации с идеална цел, културни институции и екологични организации. В детското заведение е изграден модел за мултиплициране на знания и опит от деца, родители и общественост.

В тази категория награда бе присъдена и на Детска градина  № 23 "Иглика" за проекта им "Медиация в детската градина" стартирал през 2020 г. Двадесет педагогически специалисти преминават първоначално въвеждащо обучение и обучение "Медиация в образователната сфера", специализирано за предучилищно образование. Отличено е и Начално училище "Васил Левски" – за тяхното успешно партньорство с неправителствени организации и институции с цел обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната сфера.

Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна е сред наградените в категория "Успешна промяна". Гимназията получава отличие "Аз гарантирам щастливо детство" за стремежа си да формира знания и професионални умения у учениците за активно взаимодействие със социалната среда и реализация в условията на пазарна икономика.

"Вярвам, че гарантирането на щастливо детство за всяко дете, е общата ни цел. Убедена съм, че догодина номинираните ще са още повече, защото добрия пример е заразителен", каза в края на церемонията по награждаването председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: