Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Два нови сезонни туристически информационни центъра откриват във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 24.04.2014Коментари (0)696
©
"Две нови звена на туристическия информационен център във Варна ще заработят това лято в курортите Златни пясъци и Св.Св. Константин и Елена", съобщи на среща с туристическия бранш Соня Георгиева - директор на дирекция "Туризъм" в община Варна.

"Основната ни цел е да предоставим на туристите изчерпателна информация за културните забележителности в региона и то на място, удобно за тях. Вече имаме договорености с комплексите за локации на първа линия. Информационните звена ще са сезонни центрове и ще разчитаме на студенти-стажанти, които активно да подпомогнат основните служители", допълни Георгиева.

Повод за срещата в морската столица бе публичното представяне на новата визия за работата на туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България. В помощ на ръководния персонал и служителите в ТИЦ Министерство на икономиката и енергетиката разработи Наръчник за работата на туристически информационни центрове в България - първият стратегически документ у нас, който регламентира изграждането, функционирането и ролята на центровете за развитието на дестинациите.

Наръчникът цели да подпомогне ТИЦ да подобрят дейността си в съответствие с променящите се изисквания на посетителите, на туристическия бизнес и общността, работейки в партньорство в рамките на Националната мрежа на центровете.

Публичното представяне на Наръчника предизвика интерес сред представители на местната власт и местния бизнес, управители и служители в туристическите информационни центрове, образователни и културни институции, заинтересовани от работата и функционирането на ТИЦ. 

Доц. д-р Стоян Маринов - експерт на Обединение "ТИЦ", разясни, че Наръчникът има амбицията да структурира съществуващото съдържание и да подреди документално дейността на ТИЦ, като по този начин подкрепи и усъвършенства ежедневната им работа с посетителите.

"Информационният център трябва да се превърне във входното усмихнато лице на дестинация България, отразяващо пъстротата, духовността и националната идентичност на страната. Той трябва да бъде изразител на визията и посланието на туристическата дестинация на местно, регионално и национално ниво, работейки активно в партньорство с туристическия бизнес, държавата, общините и обществеността за повишаване на конкурентоспособността ни като туристическа дестинация и превръщане на посетителите в лоялни туристи на България", обобщи доц. д-р Маринов.

Наръчникът регламентира в детайли статута, организацията, начина на функциониране на центровете и взаимоотношенията им с представителите на бизнеса, местната власт, държавата и общността.

"Ключова част от него са единните насоки за стандартизиране на дейността на ТИЦ, които ще подпомогнат центровете в осигуряването на обслужване на посетителите от най-висок стандарт и са условие за присъединяването към Националната мрежа на ТИЦ", допълни доц. Маринов.

През месец февруари Министерството на икономиката и енергетиката проведе шест регионални и една национална среща по проблематиката. Кръглите маси протекоха като дискусия, целяща да обогати и прецизира концепцията за работата на ТИЦ с мненията на пряко заинтересованите групи. В резултат на тези публични обсъждания, днес Наръчникът е достъпен за всеки присъстващ.

Наръчникът е разработен по проект "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове (ТИЦ), функционираща въз основа на единни стандарти" на Министерството на икономиката и енергетиката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. (ОПРР), по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Следващите публични представяния са като следва:

гр. Велико Търново - 25.02.2014 - х. Алегро
гр. Пловдив - 28.04.2014 - х. Марица
гр. Враца - 29.04.2014 - х. Хемус
гр. София - 08.05.2014 - х. Сентръл парк









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: