Двама братя се признаха за виновни за притежание на наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:16 / 12.08.2016
955
Окръжен съд Варна одобри две споразумения за прекратяване на наказателното производство срещу 29-годишния Свилен Петров и 26-годишния Дилян Петров. Двамата братя се отказаха от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

С подписването на споразумение с Окръжна прокуратура Варна Свилен Петров се призна за виновен за това, че на 25.02.2016 г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо нетно тегло 4,50 грама, на обща стойност 26,46 лева. За това престъпление мъжът приема да изтърпи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 2 месеца, отложено с изпитателен срок от 3 години. Съгласно споразумението е определена и пробационна мярка "задължителни периодични срещи с пробационен служител" за времето на изпитателния срок.

Дилян Петров се призна за виновен за това, че на същата дата, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо нетно тегло 118 грама, с различно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, на обща стойност 693,66 лева.

26-годишният мъж подписа споразумение, с което приема да изтърпи наказание "лишаване от свобода" за срок от една година, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът зачита времето, през което двамата братя са били с мярка за неотклонение "задържане под стража", считано от 26.02 до 5.07.2016 г.

Двете споразумения влизат в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).