Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двама мъже ще бъдат съдени за съпричиняване смъртта на жена в пътен инцидент във Варна
Автор: Пламена Николова 15:15 / 06.06.2022Коментари (0)1176
©
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна двама мъже на възраст 21 г. и 47 г. ще бъдат съдени за независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на жена в пътен инцидент – престъпление по чл. 343, ал. 1, буква "В“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

И.М. (47 г.) работел като шофьор в частна фирма, занимаваща се с туристически превози и превоз на персонал. Управлявал служебен пътнически микробус и на 11 септември 2021 година изпълнявал редовен курс за транспортиране на служители на хотел в к.к. Златни пясъци до Варна. Превозното средство се движено по бул. "Генерал Колев“ със скорост около 40 км/ч. Приближавайки кръстовището с бул. "Цар Освободител“, водачът му забелязал смяната на сигнализацията на светофарната уредба от зелена на жълта и ускорил скоростта до 57 км/ч.

По същото време по бул. "Цар Освободител“ се движел лек автомобил, управляван от 20-годишният тогава С.Д. Наближавайки същото кръстовище за него светел червен забранителен сигнал на светофара. Още преди да е спрял, светлината се сменила на жълта и това провокирало младият мъж да ускори, достигайки около 41 км/ч на движение при навлизане в кръстовището.

Така се стигнало до сблъсък между двете МПС. Микробусът се преобърнал, плъзнал се по платното за движение и се ударил в стълб. Водачът и един от пътниците в него успели да излязат без затруднения, но една жена останала затисната вътре. С помощта на служители на РДПБЗН – Варна тя била извадена и транспортирана в болнично заведение. Установени били сериозни травми и счупвания на гръбначни прешлени, водещи до парализа на долните крайници. В болница бил прегледан и пътник от микробуса, който имал контузни наранявания.

Въпреки проведеното оперативно и друго лечение, пострадалата не успяла да се възстанови от получените травми, тя починала през ноември 2021 година. От заключението на назначената съдебно – медицинска експертиза станало ясно, че има причинно – следствена връзка между претърпяното пътно-транспортно произшествие на 11 септември и настъпилата смърт на жената.

В хода на разследването на инцидента станало ясно, че двамата водачи не са шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества в момента на произшествието. Видно от заключението на авто – техническата експертиза било, че при достигане на стоп-линията на кръстовището от микробуса, управляван от И.М., сигналът на светофарната уредба се е сменял от жълт към червен. А в момента на достигане на стоп-линията на кръстовището от лекия автомобил, управляван от С.Д., светофарът е светел с жълт сигнал.

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: