Двама от задържаните за лихварство и изнудване във Варна остават зад решетките

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:25 / 26.11.2020
1939
Съдът уважи искането на Апелативна специализирана прокуратура за задържане под стража на обвинени за участие в група за лихварство и изнудване, съобщиха от институцията.

Днес, 26 ноември 2020 г., Апелативният специализиран наказателен съд потвърди задържането под стража на двама обвинени от Специализираната прокуратура за участие в 4-членната организирана престъпна група за лихварство и изнудване, действала на територията на град Варна.

Другите двама обвинени по досъдебното производство са с мерки за неотклонение "гаранция в пари" по преценка на наблюдаващия прокурор.

Обвинените за участие в групата бяха задържани на 16 ноември 2020 г. при специализирана полицейска операция под надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че от началото на 2017 г., с цел да набавят за себе си имотна облага, отпускали заеми на зависими от хазарта лица срещу лихви между 20 и 30 процента. Набелязвали жертвите си в игрални зали и казина. На загубили предлагали заем, с който да си върнат парите, а когато размерът на поискания кредит бил висок - искали да подпишат запис на заповед с начислена висока лихва или "временно" прехвърляне на недвижим имот.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).