Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двама почетни граждани на Варна номинирани за "Мъж на годината"
Автор: Пламена Николова 14:17 / 09.01.2020Коментари (0)2005
©
Двама почетни граждани на Варна - д-р Милен Врабевски и Мариус Куркински, са в топ 3 на номинациите за титлата "Мъж на годината" на "Дарик радио". За заслуги към морската столица те получиха награди от кмета Иван Портних съответно през 2017 и 2019 г.

Д-р Милен Врабевски е български бизнесмен и меценат, активно ангажиран с каузата на благотворителността в България в подкрепа на инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейското гражданство. Учредител и председател на Фондация "Българска памет“. Номинацията, която получи от Академия "Мъж на годината", е за цялостната му народолюбива дейност. От 2007 г. насам, чрез фондацията си "Българска памет“, която провежда два път годишно семинари във Варна, д-р Врабевски работи успешно в следните направления: Инициативи за изграждане на икономика на знанието, образователна и професионална реализация на младите хора в България и Европа;  Инициативи в областта на европейската интеграция на млади хора от България, Сърбия, Северна Македония, Албания, Молдова и Украйна; Образователни инициативи за интеграция, социализация и европейска перспектива на младите хора в България и българските общности от историческата диаспора; Изграждане на родолюбие в младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство, част от европейската цивилизация;

Инициативи за борба с демографската криза и устойчивото регионално развитие в България и Европа.

Мариус Куркински - ученик на Крикор Азарян и Тодор Колев, режисьор, актьор, певец, артист в най-чист вид, той получи номинация от Академия "Мъж на годината" за цялостно творчество, с което обогати културния живот на България. Моноспектакълът сякаш се превърна в неговата стихия за последните 40 години на сцената."Няма да се щадя", казва по повод посветеният на 50-годишния му рожден ден сборен моноспектакъл, който за първи път бе представен във Варна. И няма как да не му повярваме, ако сме го гледали в поне едно от представленията като "Дамата с кученцето", Самотният човек", "Сътресение", "Черно пиле", "Дон Жуан", от чиито фрагменти ще се събере и изгражданият през годините сценичен образ. 

За първи път в историята на конкурса "Мъж на годината" има и екипна номинация - За Георги Господинов - автор на книгата "Физика на тъгата" и Тео Ушев - за 27- минутния анимационен филм, създаден по нея. 

През 2011 писателят издава вторият си роман "Физика на тъгата“, който с излизането си оглавява класациите за най-продавани книги в България, а аниматорът работи по филма в последните 8 години.

Вече спечелил специалната награда на журито на Международния филмов фестивал в Торонто, филмът "Физика на тъгата" е и в краткия списък от 10 ленти, сред които ще бъдат избрани петте номинирани за престижната награда "Оскар“ в категория - късометражна анимация. За Георги Господинов това е втора номинация в конкурса "Мъж на годината". През 2016 той беше номиниран редом с Боян Петров и Ружди Ружди. 

Гласуването е онлайн до 20.01.2020 г. тук https://manoftheyear.bg/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (398) 13%
Не се справи (581) 19%
Пълна трагедия (1619) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: