Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двама подмамиха мераклия за секс от Варненско, пребиха го и го ограбиха
Автор: Пламена Николова 15:46 / 27.08.2020Коментари (1)3144
©
38-годишният Благовест Ас. и 30-годишният Ангел А. са предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за грабеж в съучастие, придружен със средна телесна повреда за ограбения. За Благовест престъплението по член 199, ал. 1, т. 3 и 4 от НК е извършено и в условията на опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

38-годишният подсъдим научил, че Редван Ч. си търси жена за сексуални контакти. Решил негова позната да установи контакт с мъжа с цел да бъде ограбен. Предоставил й СИМ-карта, дал й инструкции и я накарал да позвъни на мобилния телефон на Редван.

По предварителния план на Благовест младата жена и Редван си направили уговорка за среща във варненското село Гроздьово на 14 декември 2019 г. вечерта. Мъжът пристигнал с джипа си, а жената му казала да излязат извън селото, в посока местността Шерба. Редван не знаел, че след тях ще се движи колата на Благовест, която управлявал Ангел.

На Шерба нароченият да бъде ограбен спрял джипа си. За да мотивира свидетелката за сексуален контакт, той й показал сумата от 1200 лева. Привидно тя се съгласила и мъжът се прехвърлил на задната седалка при нея. Малко по-късно двамата подсъдими се приближили до джипа, отворили едновременно двете задни врати. Свидетелката била изведена от колата, а Благовест, който носел метална водопроводна тръба, и Ангел започнали да нанасят удари на Редван.

Мъжът бил изведен от колата си и побоят продължил, като Благовест го удрял с металната тръба. Ударил го в дясната подбедрица, което довело до счупване на крака му. Издърпали със сила ключовете на джипа и айфон 6, какъвто ползвал жертвата, и наличните 1200 лева. За да не може да шофира, била срязана и гумата на колата му. Част от парите Благовест дал на съучастника си Ангел.

Раненият успял да се добере до джипа си. Нямал ключове, нито мобилен телефон. Оставил колата с включени фарове.

Малко по-късно подсъдимите изпратили при ранения Редван свидетеля Ю.Г., който го качил в личния си автомобил и го закарал в дома му във варненско село. Докарали от гората и джипа на Редван. Била уведомена полицията.

Пострадалият бил отведен за лечение във варненска болница.Там било установено, че е със счупване с разместване на фрагментите на костите на дясната подбедрица. Счупването затруднило движението му за период от четири месеца.

Съдебнооценителната екскпертиза по образуваното наказателно производство установила, че отнетите вещи и пари са на стойност 1662 лева. Сумата била възстановена от подсъдимия Ангел А., който се признал за виновен и изразил съжаление за стореното. 38-годишният Благовест, който е многократно осъждан и в момента е в затвора в Бобов дол за друго престъпление, отказал да дава показания.

Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат наказания от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: